Setari Cookie-uri

MiniTEST: Afla daca trebuie sa-ti testezi COLESTEROLUL sau grasimile din sange

Colesterolul marit este o problema pentru multe persoane, insa nu este singura valoare pe care ar trebui sa o testam din cand in cand. Iti propunem un mic test care iti spune daca ai risc de hipertrigliceridemie (concentratia marita a trigliceridelor in sange) si ce ar trebui sa faci.

Comunicat de presa - misiunea150.ro

MiniTEST: Trebuie sa imi testez grasimile din sange?

Raspunde cu da sau nu la urmatoarele intrebari:

  1. Ai observat ca greutatea ta a depasit valori acceptabile sau ca ai dezvoltat deja un anumit grad de obezitate?
  2. Ai fost diagnosticat cu diabet zaharat?
  3. Duci o viata sedentara, fara activitati zilnice sportive sau fara mișcare?
  4. Ai alte afectiuni cardiologice - hipertensiune, de exemplu?
  5. Alimentatia ta contine grasimi sau carbohidrati in exces?
  6. Consumi alcool, chiar daca in cantitati reduse?
  7. Iti plac dulciurile si consumi alimente dulci in exces?

Daca raspunsul tau la una din intrebarile de mai sus este „DA”, atunci este momentul sa testezi nivelul trigliceridelor din sange.

test cum stai cu trigliceridele si colesterolul

Ce sunt TRIGLICERIDELE?

Trigliceridele si colesterolul sunt tipuri diferite de lipide care circula in sange.

Daca in urma procesului de digestie, organismul se confrunta cu un surplus de calorii (provenite in special din carbohidrati si din grasimi saturate), acestea se depoziteaza in adipocite (celulele grase ale corpului) sub forma de trigliceride. Ulterior, intre mese, trigliceridele sunt eliberate pentru a asigura nivelul energetic al organismului.

De asemenea, daca in dieta nu exista suficiente grasimi, organismul va transforma carbohidratii in trigliceride pentru stocare pe termen lung la nivelul musculaturii si al arterelor de la nivelul inimii (coronare).

Ce este Misiunea 150?

Campania “Misiunea 150" reprezinta un pas important in lupta impotriva hipertrigliceridemiei si isi propune sa faca din normalizarea nivelului de trigliceride o preocupare zilnica atat pentru cei care prezinta valori crescute ale trigliceridelor, cat si pentru apropiatii lor.

Daca tu sau cineva drag tie suferiti de diabet, sunteti supraponderali sau pur si simplu aveti o viata sedentara, atunci ati ajuns exact unde trebuie!

De asemenea, daca ai o boala cardiovasculara (hipertensiune arteriala, ateroscleroza), informatiile de aici sunt cu siguranta relevante si pentru tine.

Acest site va pune la dispozitie tie si apropiatilor tai informatii utile despre rolul triglicericeridelor, despre riscurile la care sunteti expusi in cazul hipertrigliceridemiei (HTG), recomandari privind monitorizarea valorilor trigliceridelor, opinii ale medicilor si, mai ales, informatii prin care sa constientizezi ca medicul tau iti poate oferi solutii de tratament si de imbunatatire a stilului de viata.

Monitorizarea nivelului trigliceridelor din sange este la fel de importanta precum cea a colesterolului sau a tensiunii arteriale, iar un nivel normal al trigliceridelor nu trebuie sa depaseasca 150 de mg/dl - de aici Misiunea 150.

Misiunea 150 isi propune sa incurajeze informarea, testarea si tratarea hipetrigliceridemiei (cresterea valorilor trigliceridelor - HTG) si sa promoveze un stil de viata sanatos.

Apeleaza cu incredere la medicul tau de familie sau la medicul specialist, pentru ca ei sunt cei care pot confirma diagnosticul si pot prescrie tratamentul corect.

Te invitam sa te inrolezi in Misiunea 150 pentru a deveni invingator in reducerea nivelului trigliceridelor din sange!

Foto: test colesterol - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.