Setari Cookie-uri

Campanie pentru femei: Saptamana consultatiilor ginecologice gratuite

Este important de stiut ca infectiile vaginale sunt extrem de frecvente si de cele mai multe ori, fiind asimptomatice, trec neobservate, dar pot evolua lent spre complicatii extrem de grave, ce cuprind inclusiv diferite forme de cancer sau infertilitate. Depistate tarziu, ele sunt si mult mai greu de tratat.

Comunicat de presa

La nivel mondial se considera ca sunt afectate de infectii vaginale sau urinare in jur de un miliard de femei si tot statisticile ne spun ca 78% dintre femei sunt afectate de o flora vaginala dezechilibrata, desi nu prezinta simptome care sa le alerteze.

Depistate tardiv, ele duc la alterarea calitatii vietii si au un risc ridicat de recidive. Iar infectiile vaginale nu iarta pe nimeni, de la adolescente si pana la varsta a treia.

ginecologie

Din pacate, multe femei prefera sa apeleze la automedicatie. Astfel, ele risca sa trateze niste simptome fara a trata afectiunea propriu-zisa, sa apeleze la tratamente inadecvate sau sa opreasca tratamentul inainte de a obtine vindecarea, asumandu-si astfel riscul confruntarii cu afectiuni grave si greu de tratat. Ele pot reprezenta in viitor si cauza infertilitatii, a nasterii premature si cresterea vulnerabilitatii fata de afectiuni grave, precum infectia HIV sau cancerul.

Citește și:

De la nivelul vaginului, infectia poate urca usor, afectand colul uterin, apoi uterul, afectand endometrul, pentru a continua cu trompele si, in final, afectand inclusiv ovarele, cu consecinte dintre cele mai grave. Iar toata aceasta evolutie poate fi de multe ori lipsita de simptome specifice, putand astfel trece pentru o lunga perioada de timp cu totul neobservata. In final, se poate ajunge chiar si la stari septice majore, ce necesita internari indelungate, perfuzii cu antibiotice, cu un impact major asupra vietii si echilibrului psiho-emotional al femeii. Iata de ce consultul medical preventiv este atat de important.

Si nu este lipsit de importanta faptul ca infectiile cronice ale organelor genitale ale femeii conduc si la o imbatranire prematura, mai ales in aspectul fetei. Apar ridurile, pielea pierzandu-si elasticitatea si luminozitatea. O sursa suplimentara de neliniste interioara si de frustrare emotionala.

Citește și:

Infectiile vaginale, extrem de frecvente, de multe ori neobservate pana ce apar complicatii majore, ne pot afecta grav sanatatea si in egala masura frumusetea si feminitatea. Iata de ce doamna doctor Ruxandra Dumitrescu ofera, timp de o saptamana, sansa unui control gratuit la Clinica Fertilia, www.fertilia.ro, una dintre cele mai moderne clinici romanesti. Acesta consta intr-o consultatie completa ginecologica si recoltare de secretie vaginala cu examen bacteriologic. Pentru a beneficia de un consult gratuit la Clinica Fertilia (str. Popa Nan, nr. 111, Bucuresti, sector 3) puteti sa va programati sunand la 021.311.22.11 sau la 0724.500.020. Saptamana in care se va desfasura acest program de consultatii gratuite este 22-26 septembrie 2014 (Orarul consultatiilor este zilnic, intre orele 12.00 si 21.00). Doamnele si domnisoarele care doresc sa beneficieze de un consult gratuit pot suna pentru programari incepand cu data de 1 septembrie, locurile fiind limitate.

Citește și:

Foto: consultatie ginecologica - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.