Setari Cookie-uri

Strugurii - un ciorchine de beneficii pentru organism

Toamna se numara beneficiile pentru sanatate: natura abunda de bunatati, unele mai colorate si mai aromate decat altele, iar fructul-vedeta al acestui sezon este fara indoiala strugurele!

Comunicat de presa

Fie galbeni, verzi, visinii, roz sau negri, cu bob mic sau mare, strugurii aduc o varietate de beneficii asupra organismului. Dupa portocale, strugurii sunt cele mai cultivate fructe de pe pamant si pe buna dreptate: acestia ajuta la detoxifiere datorita cantitatii importante de resveratrol (cel mai puternic antioxidant natural) si au efecte pozitive asupra frumusetii datorita continutului mare de saruri minerale precum: calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, fluor, cupru, cobalt, zinc; enzime, vitaminele A si C, si vitaminele din grupa B (B1, B2, PP), zaharuri (glucoza si levuloza), taninuri, polifenoli, fibre.

Beneficiile strugurilor

Beneficiile strugurilor: O doza de energie naturala

Strugurii fac parte din categoria celor mai energetice fructe, având un aport de 72 kcal/100g. Glucoza, fructoza si continutul foarte mare de zaharuri (aproximativ 20%) din fiecare bob asigura o sursa deosebita de energie pentru organism. Sucul de struguri ajuta la energizarea instantanee, datorita absorbtiei rapide in organism”, explica Dr. Tania Bejan, specialist Ropharma si doctor imunolog.

Citește și:

Beneficiile strugurilor: O inima mai sanatoasa, bob cu bob

Multumita polifenolilor prezenti in special in strugurii negri, inima este protejata, iar antioxidantii din compozitie previn oxidarea colesterolului LDL care blocheaza vasele de sange. Resveratrolul, cel mai puternic antioxidant natural care se regaseste din plin in aceste fructe, amelioreaza cu pana la 30% circulatia sangvina la nivelul creierului, reducand astfel riscul unui infarct. De asemenea, strugurii cresc nivelul de oxid nitric din sange, care impiedica formarea de cheaguri in sange, reducand si probabilitatea declansarii atacurilor de cord.

Beneficiile strugurilor: Un aliat pentru o silueta armonioasa

Cei care doresc sa slabeasca sau sa-si mentina silueta vor regasi in struguri un aliat al oricarei diete! Acestia ajuta la detoxifierea organismului, eliminarea excesului ponderal, prelungirea senzatiei de satietate si suprimarea apetitutului culinar datorita continutului ridicat de fibre si substante nutritive. Mai mult decat atat, contin apa in proportie de 73%, astfel ca ajuta la purificarea organismului si filtrareatoxinelor din sange.

Citește și:

Beneficiile strugurilor: Fructul tineretii fara batranete

Cand vine vorba de ingrijirea pielii, strugurii sunt cu adevarat o crema antirid...delicioasa! Savuroasele fructe ale toamnei sunt o sursa importanta de flavonoide, antioxidanti puternici ce incetinesc procesul natural de imbatranire si reduc daunele cauzate de radicalii liberi. „In plus, semintele de struguri contin uleiuri hidratante cu proprietati anti-imbatranire si tocmai de aceea constituie ingrediente de baza si pentru cosmeticele anti-aging. Putem mentine pielea frumoasa si sanatoasa atat prin consumul de struguri cat si prin aplicarea diverselor masti obtinute din acest fruct. Pentru a profita din plin de valoarea strugurilor si de beneficiile pe care le ofera organismului nostru, ar fi bine sa mancam atat coaja, cat si samburii. Oricat ar parea de neplacuta la gust, amaruie, ori inecacioasa, coaja strugurilor contine cantitatea cea mai mare de resveratrol, cel mai puternic antioxidant. In plus, samburii de struguri contin uleiuri ce au un rol benefic pentru sanatatea vaselor de sange, reduc colesterolul si combat hipertensiunea arteriala. Samburii si coaja strugurilor (mai ales cei rosii) contin resveratrol, quercitina si antioxidanti. Datorita acestei compozitii complexe, strugurii mentin sanatatea ficatului, fiind un remediu impotriva litiazei biliare, benefic pentru sanatatea rinichiului, scazand aciditatea urinei”
explica Dr. Tania Bejan, specialist Ropharma si medic imunolog.

Citește și:

Beneficiile strugurilor: Adio probleme digestive!

Datorita continutului ridicat de fibre si minerale, strugurii sunt un veritabil digestiv natural. Cura cu struguri este recomandata persoanelor care sufera de constipatie si balonare sau celor care vor sa inceapa o cura de detoxifiere, date fiind proprietatile puternic purificatoare, diuretice şi depurative ale acestor fructe.

In unele cazuri insa, consumul de struguri nu poate reface dezechilibrul din organism si acoperi lipsurile, iar in aceste cazuri este nevoie sa apelam la suplimente alimentare.

***

Siropul Vita Grapes de la Ropharma este un supliment alimentar ce contine extracte de struguri si asigura o doza importanta din cel mai puternic antioxidant natural: resveratrolul.

Foto: cos cu struguri - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.