Setari Cookie-uri

Poveste adevarata: Nu am slabit 90 de kilograme. Am slabit 1 kilogram de 90 de ori!

Felul in care privim si interpretam viata ne afecteaza profund. Creierul nostru nu este programat sa retina bucuriile, ci mai mult momentele nefaste, pericolele, pentru a se adapta continuu.

Nu este astfel de mirare ca avem tendinta de a ne imagina mai intai ce e rau si, daca reusim, si ce s-ar putea intampla in bine. Studiile de neuropsihologie atesta faptul ca o gandire optimista are nevoie de antrenament, ca nu toti ne nastem astfel - optimisti, iar practica ne ajuta foarte mult in perceptii, reactii si mai ales in alegeri. Ca la o lectie de dans, cand nu stii pasii, dar repetand ajungi sa ii stapanesti, apoi sa acorzi propria ta nota in interpretare.

Povestea pe care am ales a v-o prezenta in acest articol ne-a impresionat foarte mult si este a unui om ca oricare altul, cu slabicunile si problemele sale. Articolul original il gasiti pe bodymindspirit, unde Tim Bauer vorbeste despre propria experienta cu kilogramele in plus, experienta pe care nu ne-am putut abtine sa nu o impartim cu voi.

Tim Bauer a reusit sa slabeasca 90 de kilograme si se simte excelent! Este sot si tata a doua fete pe care le iubeste enorm. Daca ai simtit vreodata ca lista responsabilitatilor ar fi prea lunga si nici macar nu stii de unde sa incepi, este cazul sa iti schimbi optica, sa incerci sa te concentrezi pe fiecare mica decizie, fara sa fie nevoie sa te ingrozesti de intreg ansamblu. O carte groasa se citeste pagina cu pagina.

Citește și:

“Nu puteam sta in picioare fara a ma simti foarte rau. Apneea mea din somn era atat de severa, incat respiratia mea se oprea la fiecare minut. In sinea mea, mi-a lipsit increderea si traiam cu frica unui stop cardiac ce putea sa apara la fiecare oprire a respiratiei mele, ceea ce se intampla frecvent. Am inceput sa iau cate o aspirina in fiecare zi – fiecare bataie a inimii mele era ca un memento al unui posibil stop cardiac.”

“M-am intrebat in sinea mea: Ar putea cineva sa ma iubeasca vreodata? Oare eu am sa ma pot iubi? Celor dragi le este rusine cu mine? Voi trai suficient cat sa imi vad fiicele casatorite? Ori absolvente? Ori cum cresc?”

“A fost o zi de noiembrie cand am atins butonul care trebuie al emotionalului meu. Am realizat ca a fost ca o sinucidere fiecare zi pe care am petrecut-o in apatie. Pana in acea zi, niciodata nu am realizat cat rau faceau relatiei mele produsele alimentare si dependenta mea pentru mancare, scurtandu-mi inutil viata si tinandu-ma departe de fiicele mele. In acea dimineata m-am hotarat pentru prima data sa ies afara sa ma plimb. Era 4 dimineata. Cand am ajuns acasa, dupa ce am mers, probabil, un sfert de mila, respiratia mea era atat de puternica incat am crezut ca fac infarct si mor. Dar n-am murit. Si atunci mi-am zis ca pot merge din nou in urmatoarea zi si poate n-am sa mor nici maine.”

Citește și:

Peste numai o saptamana de la aceasta decizie, Tim Bauer a intalnit un instructor de fitness alaturi de care viata sa avea sa se schimbe radical. Tim a inceput sa adopte o alimentatie sanatoasa, departe de alimentele procesate ori care aveau in continut zahar, iar programul de miscare a devenit unul strict.

Cele mai importante sfaturi pentru o viata sanatoasa

Prima lectie

Tim ne explica faptul ca pentru el a fi constiincios a fost decisiv. Tim nu a mai gustat niciun desert si niciun aliment care continea zahar, dar nici alimente procesate si nu si-a permis sa greseasca. Aceasta metoda, spune el, nu trebuie adoptata de orice persoana, insa pentru el a fost foarte valoroasa pentru ca dependenta sa puternica pentru alimentele procesate s-ar fi putut reactiva oricand, de aceea a ales sa le excluda definitiv din viata sa. La numai un an de viata sanatoasa Tim avea sa piarda deja 40 de kilograme.

Citește și:

A doua lectie – concentrarea

Tim a ales sa nu priveasca in ansamblu, sa nu se gandeasca la cele 90 de kilograme pe care le are de pierdut, ci sa se gandeasca la fiecare kilogram in parte. De aceea Tim afirma ca “nu am slabit 90 de kilograme. Am slabit un kilogram de 90 de ori”. Este important sa va concentrati la primul kilogram, apoi la urmatorul si sa nu va ganditi la totul deodata.

A treia lectie si cea mai importanta – este pentru tine

Tim a incercat de mai multe ori sa ia atitudine, fie pentru fiicele sale, fie pentru relatie. De aceasta data a luat atitudine pentru el. Nu este nevoie sa te simti dependent de ceilalti, caci in aceeasi masura te poti simti judecat. Este important sa fii sincer cu tine si sa stii ca doar tu esti propriul tau arbitru.

Tim a reusit sa ajunga la o greutate sanatoasa, alearga si are un stil de viata asa cum cu totii ar trebui sa avem.

Citește și:

Foto: tiniertim

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.