Setari Cookie-uri

Cele 7 Porunci ale SANATATII in 2015

Iti propunem 7 decizii usoare, solutii atat de simple, dar care iti pot aduce atat de mult bine in viata ta.

La inceput de an obisnuim sa facem planuri, sa punem pe lista ceea ce consideram ca ne-ar aduce un plus de bine, ne-ar face mai fericiti – o lista pe care sa incercam sa o urmam. Iti propunem sa incerci si cateva sfaturi pentru sanatate si frumusete, sfaturi atat de usor de urmat, dar care fac minuni pentru tine.

Vei gasi si o explicatie pentru fiecare sfat, o incercare de a detalia necesitatea acestor alegeri sanatoase.

7 rezolutii sanatoase pentru anul 2015 – imi propun sa...

Beau mai multa apa

Apa este vitala, este mediul in care se desfasoara orice proces din organismul nostru si nicio celula din corpul nostru nu ar putea exista fara apa. Mai mult decat atat, cu fiecare an cu care inaintam in varsta, creste tendinta la deshidratare, de aceea ar trebui mai abitir sa bem apa. Practic, tenul imbatraneste prin deshidratare si devitaminizare, de aceea iti recomandam sa aflii ce alimente ar trebui sa consumi in fiecare perioada a vietii – citeste dieta in functie de varsta.

Citește și:

Iti propunem sa:

  • Bei un pahar mare cu apa la temperatura camerei in fiecare dimineata, imediat dupa trezire.
  • Sa bei un pahar cu apa cu 10-15 minute inainte de fiecare masa;
  • Sa incerci sa consumi mai putin alte lichide, in favoarea apei.

Ma trezesc la ora fixa

Nu toate persoanele au un program relativ clar in fiecare zi sau pur si simplu difera programul de la o zi la alta, chiar daca se repeta saptamanal. De exemplu in unele seri poate petreci mai mult timp la sala, asadar intarzii sa adormi la o ora rezonabila. In tot cazul, pentru a te asigura ca ai un somn tot mai sanatos si ca nu te vei trezi cu senzatie de oboseala, este indicat sa iti ”inveti”organismul sa se trezeasca la ora fixa, chiar si in weekend.

rezolutii sanatate 2015

De ce? Pentru ca, indiferent de ora de culcare, organismul isi poate “organiza” bioritmul hormonal, astfel incat in momentul in care este “invatat” sa revina la starea de veghe va aciva toate procesele necesare, astfel ca senzatia de lentoare, de oboseala la trezire va disparea cu desavarsire.
Ca orice program, la inceput este mai greu de pus in practica, dar pana la urma devine obisnuinta. Aceasta regula simpla te va ajuta sa iti cresti mult depozitele energetice si iti va proteja sanatatea.

Citește și:

Nu mai aman responsabilitatile

Amanarea responsabilitatilor genereaza si mai mult stres, dar si haos, sta la baza dezorganizarii si ne complica foarte mult viata. Incerca sa nu mai faci scenarii in mintea ta pana sa pui in actiune o idee, un plan, o responsabilitate. Treci mai repede la actiune, in ideea ca te vei adapta pe parcurs. Cu cat rezolvi mai multe din lista de responsabilitati, cu atat te vei simti mai eliberat de griji, starea interioara va fi mai buna, iar sanatatea va inflori. Stresul sta la baza multor boli, inclusiv la baza cancerului, iar incercarea de a nu mai amana activitatile face ca stresul sa scada considerabil.

Pentru a pune in aplicatie aceasta rezolutie, este indicat sa incepi treptat. In fiecare zi rezolvi in plus cateva responsabilitati decat de obicei, urmand ca acest tip de gandire sa devina, in timp, o obisnuinta.

Citește și:

rezolutii sanatate 2015

Gatesc in casa

A gati in casa aduce multe beneficii. In primul rand vei aprecia altfel preparatele si vei renunta la fast-food. Apoi acest obicei iti aduce o lista intreaga de beneficii, te ajuta:

  • sa descoperi mai multe informatii despre alimente,
  • sa elimini aditivii din semipreparate, caci gatesti chiar tu si nu vei pune astfel de substante in mancarea ta.
  • Sa devii mult mai constient cu privire la ceea ce mananci si cat mananci;
  • Previi multe boli, caci incet-incet vei dobandi tendinta de a manca sanatos;
  • Vei avea o alimentatie variata;
  • Vei fi mai putin stresat – gatitul este o activitate placuta, care ne ajuta sa uitam de grijile cotidiene si ne ofera experiente noi.

Mananc 3 legume pe zi

Este important sa consumi zilnic legume si zarzavaturi proaspete. Regula celor 3 legume pe zi este un minim, poti consuma mai multe si poti varia legumele de la o zi la alta. Le poti folosi in salate sau pur si simplu le poti consuma separat, de exemplu la micul dejun consumi ardei cu branza, iei o gustare mai tarziu constand intr-un morcov si eventual prepari o crema de branza cu marar. Poti incerca o salata de varza cu morcov si marar si deja ai rezolvat acest task. In aceasta categorie intra si muraturile

Citește și:

Nu mai folosesc liftul/scarile rulante

Este impresionant sa descoperi de cata miscare te priveaza liftul si scarile rulante. Renuntand la acestea, vei avea picioare mai puternice, silueta mai ferma si... posterior tonic.

rezolutii sanatate 2015

Fac 10 abdomene in fiecare dimineata

Exista mai multe moduri de a face abdomene, in functie de rezultatele pe care vrei sa le obtii. In tot cazul, 10 abdomene pe zi pot fi suficiente pentru a intari perete abdominal, pentru a reda supletea taliei si mai ales pentru a prevenii herniile de perete, cum ar fi cele ombilicale, herniile femurale sau inghinale.

In plus, mare va fi surprinderea cand vei observa efectele purgative ale acestor exercitii. Prin aceasta regula simpla nu veti suferi de constipatie si va veti imbunatati tranzitul abdominal.

Daca nu iti plac abdomenele, poti alege si alte exercitii.

Foto: femeie mancand mar,femeie dormind, femeie gatind, abdomene acasa - shutterstock.com

Citește și:

Foto SM: sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
6 Ianuarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.