Setari Cookie-uri

Citeste AICI: Ce se intampla in corpul tau cand bei apa pe stomacul gol

Exista o terapie foarte apreciata in Asia, care a devenit tot mai populara si la noi – terapia cu apa.

Aceasta terapie se refera la consumul de apa pe stomacul gol si a fost acceptata de Societatea Medicala Japoneza ca fiind o practica foarte sanatoasa.

Iata ce se intampla in corpul tau cand bei apa pe stomacul gol

In primul rand trebuie sa stii ca acest obicei are loc dimineata, imediat cum te-ai trezit si te-ai spalat pe dinti. Dupa curatarea cavitatii orale este indicat sa bei un pahar mare cu apa la temperatura camerei sau usor calduta – apa fara fluor sau apa de izvor.

apa e stomacul gol

Apoi 30 de minute nu bei si nu mananci nimic.

Acest obicei il poti practica toata viata, iar noi iti vom explica mai jos ce procese au loc in corpul tau si ce beneficii iti poate aduce un simplu pahar cu apa.

Terapia japoneza cu apa

Obiceiul de a bea apa pe stomacul gol poate avea si rol de medicament pentru multe afectiuni. In acest caz, vei creste treptat cantitatea de apa pe care o bei dimineata pe stomacul gol, pana ajungi la 4 pahare cu apa. Din acest moment obiceiul hidratarii pe stomacul gol nu mai are rol doar preventiv, ci si curativ.

Citește și:

Cat dureaza terapia japoneza cu apa?

In functie de problemele de sanatate pe care le ai, aceasta terapie este recomandata conform informatiilor de mai jos, cu pauze de o luna de zile intre cure.

Bolile tratate prin dieta japoneza cu apa:

  • Daca suferi de hipertensiune arteriala – cura cu 4 pahare pe stomacul gol este recomandata 30 de zile;
  • Daca suferi de gastrita: 10 zile;
  • Daca suferi de ulcer – 15 zile, insa trebuie asociat tratament specific, recomandat de medic;
  • Daca suferi de constipatie – 10 zile;
  • Daca ai tuberculoza – 90 de zile (plus tratamentul medical urmat cu STRICTETE);
  • Cancer: 180 de zile;
  • Artrita: 3 zile/saptamana
  • Diabet – 10 zile.

Ce se intampla in corpul tau cand bei apa pe stomacul gol

Curata gatul, faringele si confera un bun confort fumatorilor

Apa bauta dimineata curata gatul de secretiile adunate pe timpul noptii, faciliteaza salivatia, confera fumatorilor un bun confort al cailor respiratorii, te ajuta sa respiri mai bine si totodata creste imunitatea locala – vei raci mai rar.

Citește și:

apa e stomacul gol

Apa bauta pe stomacul gol stimuleaza mucoasele digestive

Stomacul este activat si “curatat”, mucoasa intestinala este de asemenea stimulata, scade aciditatea in sistemul digestiv si creste tonusul intestinelor.

Consumul de apa pe stomacul gol detoxifica colonul

Apa hidrateaza mucoasa colonului, activeaza probioticele si este cel mai bun impuls pentru detoxifierea colonului. Consumul de apa pe stomacul gol reduce considerabil simptomele abdominale neplacute si disconfortul date de consnstipatie, balonare etc.

Consumul de apa dimineata stimuleaza rinichii, epurarea si detoxifierea organismului

Pe timpul noptii ne deshidratam, iar dupa urinarea de dimineata, cu atat mai mult organismul nostru este predispus la deshidratare. Din pacate, deshidratarea sta la baza multor boli, putand da chiar si migrene.

Citește și:

Atunci cand dimineata, pe stomacul gol, bem apa calda sau la temperatura camerei, aducem un aport de lichid in corp, sangele se fluidizeaza, circula mai usor prin vase, inima il pompeaza mai usor, iar rinichii pot intensifica functia de filtrare a sangelui, ajutand la curatarea acestuia si la eliminarea toxinelor prin urina.

Consumul de apa dimineata pe stomacul gol detoxifica ficatul

Functiile ficatului sunt activate de consumul de apa pe stomacul gol, dimineata, acest pahar cu apa avand exact efectele de trezire ale cafelei. Ficatul stimuleaza de asemenea metabolismul, asadar glicemia scade usor – aviz celor care sufera de diabet.

Tensiunea arteriala este reglata, cantitatea de sodiu din sange scade usor, inca un factor care ajuta in scaderea tensiunii. Asadar, daca suferiti de hipertensiune arteriala, de edeme, picioare si fata umflata sau pur si simplu obisnuiti sa consumati multa sare la masa, acest obicei de a bea apa dimineata pe stomacul gol va protejeaza sanatatea.

Citește și:

Cat timp tebuie sa urmam obiceiul de a bea apa dimineata?

Daca alegeti terapia japoneza cu apa, atunci urmati instructiunile de mai sus sau mergeti pe o cura de 10 zile pentru afectiuni usoare (la menstruatie, in caz de raceala, de migrena, perioadele de revenire postoperatorie etc.).

In schimb, obiceiul de a bea un singur pahar cu apa dimineata, pe stomacul gol, trebuie sa il avem in fiecare zi, mai putin in situatiile in care consumul de apa este contraindicat (de exemplu in insuficienta renala). Asadar, acest obicei de a ne hidrata la trezire ar trebui urmat toata viata.

Foto: band apa, bea apa - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 Ianuarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.