Setari Cookie-uri

Advertorial (P) Zilele delicate nu trebuie sa fie o povara. Afla ce alegeri trebuie sa faci pentru a te simti bine

In cadrul campaniei Always din acest an, sub conceptul "Fa-ti viata mai usoara cu alegerile potrivite!", specialisti cu renume si experti medicali s-au reunit pentru a-ti oferi cele mai bune recomandari si sfaturi pentru ca tu sa poti face alegeri corecte si bine informate in ceea ce priveste sanatatea si feminitatea ta, in zilele delicate, in programul Always "5 Zile Fara Griji".

Gaseste mai jos cateva recomandari care iti pot face viata mai usoara, in zilele delicate:

• Pentru ca in zilele delicate pui mare pret pe confortul tau, e important sa iti oferi tot felul de experiente senzoriale placute care sa te ajute sa te relaxezi. Fa-ti cadou un gel de dus sau un ulei de corp parfumat. Aprinde betisoare sau lumanari parfumate. Ia-ti un set de acuarele si joaca-te cu culorile. Plimba-te prin parc o jumatate de ora si da-ti voie sa simti natura. Ofera-ti cateva minute in care sa asculti muzica preferata. Gateste, de placere, nu de nevoie. Orice modalitate in care iti poti alinta simturile e un cadou pe care ti-l faci si care va da bucurie fiecarei zile.

• Daca iti place sa faci sport, o alergare usoara de 20-40 de minute te poate bine dispune. Similar, un antrenament cardio usor de aerobic alaturi de alte persoane o sa iti faca placere si o diminueze durerile. Participarea la o clasa de yoga sau de pilates poate fi o alegere foarte buna. Anumite pozitii de yoga pot ameliora durerile si crampele abdominale.

• Daca stii ca esti predispusa sa faci cosuri, foloseste un produs anti-acneic pe baza de acid salicilic, pentru a controla excesul de sebum. Este momentul perfect pentru a adauga o masca tratament (de exemplu, pe baza de sulf – va reduce secretia de sebum si va curata porii in profunzime) la masurile obisnuite de ingrijire a tenului. Nu incerca produse dermatocosmetice noi, pe care nu le-ai folosit anterior, in aceasta perioada a ciclului – nu are rost sa iriti si mai mult pielea deja sensibila.

• Daca ai modificari de metabolism cu cresterea apetitului, pofte neobisnuite sau episoade bulimice, respecta cele trei mese principale ale zilei si nu rontai tot felul de gustari supercalorice. Elimina carbohidratii de la masa de seara, adica limiteaza-te la o portie de proteine slabe (carne, peste) cu multe legume; fructele si produsele cu amidon (paine, cartofi, paste, orez) mancate dupa ora 18 se transforma usor in grasime. Evita excesul de zahar si sucurile, glucidele rapide determina secretie de insulina si variatii mari ale glicemiei, care accentueaza foamea.

• Alege un absorbant potrivit fluxului tau menstrual. Daca alegi Always Ultra, trebuie sa stii ca absorbantul Always Ultra, folosit fara vata deasupra asigura o protectie de pana la 5 ori mai buna impotriva scurgerilor. Este demonstrat stiintific faptul ca, punand vata peste absorbant, acoperi centrul care absoarbe instant lichidul si il transforma in gel. Iar din vata, lichidul se poate scurge sub presiune. In plus, absorbantele mentin sangele in interior si reduc astfel contactul prelungit cu pielea si riscul de aparitie a iritatiilor sau chiar a complicatiilor infectioase ale tractului reproductiv.

Daca vrei sa afli mai multe strategii prin care poti aborda problemele din zilele delicate, citeste programul Always „5 Zile Fara Griji”, de pe pagina de Facebook NoiFetele.


Kudika
6 Februarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.