UTIL: Cum sa filtrezi apa la tine acasa in mod natural

UTIL: Cum sa filtrezi apa la tine acasa in mod natural
Kudika
30 Ianuarie 2015

Discutiile din ultima vreme pe care specialistii le-au realizat in jurul apei pe care o bem ne-au lasat multe semne de intrebare.

Despre apa de la robinet ni se spune ca nu ar fi sanatoasa, ba chiar periculoasa. Nici apa de izvor nu este sigura si ar trebui testata, iar cea din put filtrata. De asemenea despre apa din sticle de plastic ni se atrage atentia ca este toxica – cititi si: ALARMA: Ce patesti daca bei APA din sticle de PLASTIC

Nici apa plata la sticla nu ar fi sigura, ar trebui sa urmarim cantitatea de nitriti din aceasta. Exista chiar teste pentru nitritii din apa, sunt ieftine si pot fi de folos. Prin urmare... ajungem sa ne intrebam “noi ce apa mai bem?”

metode de purificare a apei acasa

Iti propunem o metoda clasica de filtrare a apei acasa, in mod natural, metoda folosita si de bunicii nostri, cu succes.

Cum sa filtrezi apa in mod natural la tine acasa

Este indicat sa folosesti apa potabila, chiar daca vom fierbe apa si microorganismele vor fi distruse prin temperatura ridicata.

Iata cum filtrezi natural apa:

1. Pui apa la fiert

Este indicat sa folosesti o sticla (nu din plastic, ci din sticla) in care vei depozita apa obtinuta. Sfaturile pe care le oferim sunt pentru 6 litri de apa (o cantitate relativ suficienta de apa/zi pentru o familiecu 3 persoane).

Pui apa la fiert intr-o oala incapatoare, de preferat cu gura cat mai larga. Temperatura ridicata va spori evaporarea clorului in exces din apa. Lasi apa sa clocoteasca aproximativ 15 minute.

2. O lingura/un obiect de argint si coji de mere

Dupa ce apa s-a racit, adauga in aceasta o lingura de argint, cojile de la un mar bine spalat si lasa peste noapte. Daca vrei ca apa sa isi piarda acea aroma neplacuta (apa fiarta isi schimba gustul), poti adauga si o frunza de busuioc (proaspat sau uscat).

metode de purificare a apei acasa

3. Ultimul pas:

A doua zi, inainte de a incepe sa consumi apa, stoarce in aceasta zeama de la o lamaie. Depoziteaza in sticle curate si te vei bucura de consumul unei ape cu proprietati deosebite (din pricina ïngredientelor” care au fost adaugate) si lipsita de microorganisme periculoase (daca au existat in apa, acestea au fost distruse prin fierbere).

Trebuie sa stiti ca argintul prezinta o capacitate uluitoare de purificare a apei. Argintul atrage impuritatile si metalele nesanatoase din apa. In plus, prezenta argintului in apa determina o anumita cristalizare a acesteia, o “energizare a apei” cum spun terapeutii.

Cojile de mar sporesc capacitatea detoxifianta a apei si o vitaminizeaza, iar zeama de lamaie neutralizeaza clorul ramas din apa si aduce un port de vitamina C. Apa devine astfel o adevarata bautura detoxifianta si energizanta.

Foto: apa si mar, apa cristalina - shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri