Setari Cookie-uri

Sigur le ai si tu: 7 motive pentru care te simti OBOSIT

Tot mai multi oameni din lumea intreaga acuza ca se simt obositi in marea majoritate a timpului, desi nu au aparut schimbari majore in viata lor sau, daca au aparut, totusi au prieteni care parca sunt mai tonici si energici. Care sunt motivele pentru care ne simtim mai tot timpul obositi?

In acest articol vom vorbi in special despre obiceiurile care ne determina sa ne simtim obositi, dar si despre comportamentul psihologic negativ care ne epuizeaza depozitele energetice.

7 motive ale starii de oboseala

Daca nu va stiti cu afectiuni cronice, iar analizele medicale nu reflecta o afectiune de acest gen, atunci cu siguranta starea de oboseala provine din... stilul de viata. Iata care sunt principalele motive pentru care ne simtim obositi in majoritatea timpului.

Nu ai un program de sport

Este dovedit stiintific ca sportul prezinta cele mai intense efecte energizante, daca este pracicat cu regularitate. Intotdeauna persoanele care obisnuiesc sa faca miscare sunt pline de viata, sunt vesele si au un aspect mai tanar decat media varstei lor.

Alegeti plimbarile zilnice sau chiar un program de exercitii pe care sa il practicati cu regularitate, pentru a va mentine in forma zi de zi.

Citește și:

Nu consumi suficienta apa

Un deficit de numai 2% din necesarul de apa in organism determina modificari in corp ce ating toate organele. Mentinerea unei hidratari adecvate a corpului este esentiala pentru a ne simti bine si a ne mentine sanatatea.

Atunci cand organismul tau este deshidratat, sangele este mai gros, nutrientii si oxigenul ajung mai greu la celule, inima este suprasolicitata, iar rinichii nu mai epureaza sangele, din pricina faptului ca organismul nu isi permite sa piarda din apa. Mentine hidratarea optima a organismului si consuma minim 6-8 pahare cu apa pe zi.

“Faci din tantar armasar”

Daca iti faci griji din orice, chiar si cand nu ai motive, este posibil sa suferi de anxietate. De exemplu daca iti faci griji inutile ca vei intarzia la intalnire sau daca te impacientezi ca vei fi concediat cand seful te cheama in birou, ori pur si simplu simti nevoia sa planuiesti in gand o convorbire la telefon... atunci ar trebui sa cauti solutii pentru a fi mai pozitiv si pentru a nu pune in prim plan riscurile in toate situatiile.

Citește și:

Un astfel de comportament te apuizeaza si poate fi cauza pentru starea de oboseala.

Nu consumi suficient fier

Alimentatia saraca in fier te predispune la anemie. Anemia se manifesta prin paloare, astenie, oboseala, apatie. De asemenea persoanele anemice obosesc repede la eforturi mici.

O alimentatie bogata in tofu, carne rosie, ficat, legume cu frunze verzi ne ajuta sa ne mentinem nivelul normal de fier in organism.

Sari peste micul dejun

Micul dejun este important pentru mentinerea nivelului energetic al organismului. Este indicat ca la miul dejun sa consumi alimente care iti mentin energia pentru mai multe ore si care nu cresc aciditatea gastrica, precum: fructe oleaginoase, fulgi de ovaz, branza, tofu, iaurt, banane, cirese, pepene, legume (mai putin varza, gulii, ridichi, fructe acide).

Consumi junk food/fast food

Daca obisnuiesti sa consumi junk food sau fast food, trebuie sa stii ca aceste alimente contin in special calorii, fiind insa sarace in vitamine. Acest tip de alimentatie nu este energizanta, iar metabolismul tau se poate incetini.

Citește și:

Consumi alcool inainte de culcare

Daca obisnuiesti ca seara sa consumi un pahar de vin, bere sau alta bautura care contine alcool, atunci acest obicei iti poate produce, in timp, o stare de oboseala. Daca consumi alcool seara in mai mult de 3 zile din saptamana, ficatul tau poate fi afectat in timp, de aceea apare starea de oboseala.

Foto: fata in pat - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 Martie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.