Setari Cookie-uri

10+1 Efecte SANATOASE ale... RASULUI

Stiai ca o portie de ras valoreaza mai mult decat o pastila? Iata de ce oamenii care rad mai des sunt mai sanatoasi si traiesc mai mult.

beneficiile rasului sau terapia prin ras

Iti propunem sa descoperi de ce este indicat sa razi in fiecare zi si... daca n-ai motive, sa cauti!

Beneficiile sanatoase ale rasului

Atunci cand radem, in organismul nostru au loc tot felul de procese, incepand de la nivel cerebral si endocrin si culminand cu procese la nivel muscular.

Rasul iti protejeaza inima

Persoanele care rad des sunt mai protejate cardiovascular. Atunci cand radem, tensiunea scade usor, iar organismul secreta o serie de substante care ne protejeaza vasele si inima.

Rasul ne mentine mai tineri

Studiile statistice demonstreaza ca persoanele care rad des traiesc mai mult si au un apsect fizic mai tanar decat media de varsta pe care o prezinta.

Rasul are efect analgetic

Persoanele care rad des au un prag al durerii mai ridicat, astfel ca se simt mai bine si au un confort fizic mai bun. De asemenea, atunci cand radem creierul nostru secreta endorfine, care au efect analgetic si combat durerile din organism.

Citește și:

Iata si alte efecte benefice pentru sanatate ale rasului:

  • Persoanele care rad des au o imunitate mai buna;
  • Organismul se regenereaza mai bine si mai repede in cazul persoanelor care rad des. Acestea se vindeca mai rapid decat persoanele prea... serioase.
  • Rasul te ajuta sa iti mentii silueta. Se pare ca 10 minute de ras te ajuta sa pierzi 40 de calorii, oamenii pierzand in medie 2 kg pe an doar pentru ca... rad.
  • Rasul stimuleaza musculatura abdomenului. Nu degeaba ne tinem de burta cand radem in hohote.
  • Rasul este o terapie excelenta pentru planul psihoemotional. Persoanele care rad mai des sunt mai fericite, se simt mai implinite si sunt mai active.
  • Efectele antistres ale rasului nu sunt deloc de neglijat. Rasul inhiba secretia hormonului de stres, dar stimuleaza secretia de endorfine – hormonii fericirii. Rasul protejeaza si glanda TIROIDA.
  • Rasul oxigeneaza creierul, protejand astfel sistemul nervos.
  • Persoanele care rad mai des sunt mai energice, mai active si de obicei au succes in tot ceea ce fac.

Specialistii au gasit o legatura intre ras si scaderea riscului de infarct si accident vascular cerebral. Se pare ca persoanele care rad des sunt mai sociabile si alaturi de prieteni descarca energiile negative, ceea ce deblocheaza o serie de procese care favorizau ateroscleroza si bolile de inima. Aceste studii au revolutionat lumea medicala.

Citește și:

Citeste si: Cel mai placut tratament: terapia prin ras
beneficiile rasului

Foto: femeie razand, grafic vesel - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Aprilie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.