Setari Cookie-uri

5 Alternative naturale la IBUPROFEN, paracetamol si aspirina

Nu de putine ori stiinta s-a inspirat din natura, asadar nu este de mirare ca si medicamentele au la baza substante active existente in ierburi, fructe sau alte remedii naturale.

Multi dintre noi obisnuiesc sa ia medicamente cu efect analgezic chiar si la durerile usoare. Asadar cand ne doare capul sau vreo articulatie, maseaua ori ne plangem de durerile menstruale, apelam rapid la un analgezic uzual.

aspirina naturala

Ce este ibuprofenul?

Ibuprofenul este un antiinflamator nesteroidian (AINS), analgezic (amelioreaza durerea) si antipiretic (scade febra), dar si un antiagregant plachetar, la fel cum este si aspirina. Tot din categoria analgezicelor uzuale face parte si paracetamolul, la care apelam aproape de fiecare data cand suntem raciti.

Va invitam sa descoperiti alternativele naturale ale ibuprofenului, paracetamolului sau aspirinei, alternative care va scutesc de efectele negative ale medicamentelor, dar si de contraindicatii. Toate persoanele care obisnuiesc sa ia des pastile din categoria AINS ar trebui sa citeasca acest articol, pentru ca administrarea prelungita a acestor medicamente poate cauza tulburari sau afectiuni secundare.

Citește și:

5 Tratamente naturiste care inlocuiesc aspirina, paracetamolul si ibuprofenul

Coaja de salcie alba - aspirina naturala

Coaja de salcie alba sta de fapt la baza obtinerii aspirinei din farmacii. Coaja de salcie alba contine salicin, care in stomac se transforma in acid salicilic, asemanator aspirinei.

coaja de salcie alba aspirina naturala

Efectele administrarii de coaja de salcie alba sunt asemanatoare celor obtinute in urma administrarii aspirinei, insa lipsesc reactiile adverse ca iritatie gastrica, accentuarea refluxului gastroesofagian, agravarea ulcerului, riscul hemoragic etc.

Capsaicina din ardeii iuti

Capsaicina este un remediu excelent pentru ameliorarea oboselii, durerilor musculare si articulare, dar si pentru accelerarea metabolismului. Capsaicina devine astfel atat un bun aliat in lupta cu durerea, cat si un dusman al surplusului de kilograme. Multe suplimente pentru slabire contin capsaicina.

Citește și:

tratamente naturiste pentru durere capsaicina din ardeii iuti

In mod natural, capsaicina este prezenta in ardeii rosii iuti, dar si in boiaua obtinuta prin macinarea ardeilor iuti uscati. Ardeii iuti ii puteti consuma ca atare alaturi de preparate potrivite, ii puteti taia in salate sau sosuri, ii puteti pune pentru iarna in otet sau folositi boiaua de ardei iute.

Gheara pisicii – un excelent analgezic si antiinflamator

Gheara pisicii contine o substanta care participa in blocarea producerii de prostaglandine – substante implicate in inflamatie si producerea durerii. Gheara pisicii mai are un efect: combate constipatia.

Curcumina prezenta in turmeric

Curcumina – substanta care se gaseste in turmeric, prezinta un puternic rol antiinflamator si analgetic, blocand transmiterea durerii catre creier.

turmeric curcumina analgezic natural

Curcumina este totodata si un puternic antioxidant, conferind turmericului multiple proprietati curative. Cititi mai multe informatii despre beneficiile turmericului in acest articol.

Citește și:

Usturoiul

Usturoiul calmeaza durerile de dinti si de gat, dar si durerile articulare, musculare, ameliorand totodata bolile de sezon, cum ar fi raceala. Un consum regulat de usturoi mentine imunitatea crescuta si de asemenea creste pragul la durere, imbunatatind calitatea vietii pentru bolnavii cronici.

Foto: pastile naturiste, plante medicinale, chilli, condimente - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.