Setari Cookie-uri

Berea, un posibil aliat pentru a reintra in forma dupa sport

Pentru ca pe timpul verii frecventa activitatilor fizice creste, organismul are nevoie deopotriva de alimente nutritive si bauturi hidratante care sa-l ajute sa reintre in forma dupa efort.

Comunicat de presa

Specialistii considera ca dupa fiecare antrenament intens este important ca depozitele energetice, dar si echilibrul hidric sa fie restabilite si recuperate pentru a avea un organism sanatos. In acest sens, consumul moderat de bere poate avea un rol benefic, putand sa contribuie la rehidratare, la relaxarea muschilor si la intarirea sistemului osos.

Berea, o posibila varianta de rehidratare dupa efort fizic

Consumata cu responsabilitate, berea reprezinta una dintre cele mai bune solutii de rehidratare dupa orele petrecute la sala sau pe terenul de sport. Cu un continut de peste 90% apa, bogata in substante nutritive precum vitamina B, fibre, minerale (dioxid de siliciu, potasiu, siliciu si magneziu), aceasta bautura-aliment reuseste sa compenseze pierderile hidrice cauzate de exercitii fizice.

Citește și:

bere dupa sport

”Prin transpiratia produsa in timpul exercitiului fizic, corpul nostru elimina nu doar o cantitate importanta de lichide, dar si substante nutritive importante. Hidratarea corecta devine astfel obligatorie, prin adaugarea, in completarea consumului de apa, si a bauturilor cu aport de substante nutritive. O bautura care in mod surprinzator poate indeplini aceste cerinte este berea, cu sau fara alcool. Pe langa efectul sau racoritor si indepartarea senzatiei de sete, berea contine numeroase substante nutritive ce ajuta organismul sa-si recapete tonusul initial”, a declarat Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Hameiul poate relaxa muschii

Studii recente au dezvaluit ca hameiul are anumite proprietati, inclusiv de ameliorare a durerii, antispastice si antiinflamatorii. Datorita hameiului din compozitia berii, rezultatele cercetarilor demonstreaza faptul ca aceasta bautura constituie un bun remediu de calmare si de relaxare a muschilor dupa un efort fizic sustinut. In plus, hameiul poate ajuta si impotriva retentiei de apa, ceea ce o face un aliat perfect in imbunatatirea rezultatele activitatii fizice.

Citește și:

Berea poate mentine oasele sanatoase

Pentru ca un organism sanatos sa fie capabil sa reziste la activitati fizice intense este nevoie de oase puternice. Continutul de siliciu din bere poate avea un efect pozitiv benefic asupra densitatii minerale osoase la barbatii in varsta si la femeile aflate la menopauza. In functie de tipul de bere, cantitatea de siliciu poate varia insa de la 6.4 miligrame per litru pana la 56.5 mg/L. Asadar, berile care au concentratii mari de malt si de hamei, cum sunt cele de tip lager, sunt cele mai bogate in siliciu.

Foto: sport pe faleza - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
4 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.