Setari Cookie-uri

Probioticele: imunitate si echilibru la orice varsta

Probioticele sunt bacteriile "prietenoase" care joaca un rol important in buna functionare a organismului pe tot parcursul vietii.

Probioticele sunt bacteriile „prietenoase” care joaca un rol important in buna functionare a organismului pe tot parcursul vietii. Contribuie la prevenirea alergiilor la bebelusi. Stimuleaza apararea imunitara a copiilor prescolari si scolari. Imbunatatesc functia sistemului digestiv la varsta adulta. Ne ajuta sa luptam impotriva infectiilor. Mentin echilibrul microflorei intestinale atunci cand suntem nevoiti sa urmam un tratament cu antibiotice.

Toate aceste beneficii sunt dovedite stiintific, probioticele fiind unele dintre cele mai studiate solutii terapeutice la ora actuala. Sa aflam in continuare cum actioneaza probioticele pentru intreaga familie: de la copii la bunici.

COPII: sistem imunitar puternic

Procesul de formare a microflorei intestinale incepe inca de la nastere si continua in primii ani de viata. Daca acest proces de colonizare a tractului digestiv nu se face in mod corect, exista riscul dezvoltarii alergiilor. De ce? Fiindca sistemul imunitar este perturbat si reactioneaza la contactul cu unele substante (alergene), carora in mod normal nu ar trebui sa le raspunda. Acest fenomen este mai frecvent in cazul copiilor din tarile dezvoltate.

Citește și:

Din cauza stilului dezechilibrat de viata, microflora acestor copii este mai saraca in specii bacteriene. Iata de ce numarul copiilor cu alergii (dermatita atopica, astm) este in continua crestere. Acestea sunt concluziile unui studiu prezentat recent de profesorul Antoine Magnan, in cadrul Congresului Francofon de Alergologie. Cercetatorii studiaza acum posibilitatea administrarii de probiotice si prebiotice in primul an de viata in scopul prevenirii alergiilor.

Cert este faptul ca probioticele si-au dovedit eficienta in tratarea diareei la bebelusi si copii. Probioticele refac echilibrul florei intestinale, reducand durata si intensitatea diareei. Practic, in momentul de fata, administrarea unui probiotic se aplica la scara larga pentru tratarea diareei infectioase la copii sau pentru prevenirea diareei asociate tratamentului cu antibiotice.

Citește și:

Reechilibrarea florei intestinale prin administrarea de probiotice si prebiotice aduce inca un beneficiu major pentru sanatatea copiilor. Un studiu coordonat de profesorul Mario Cazzola si prezentat in cadrul unui congres al European Respiratory Society a demonstrat ca probioticele Institutului Rosell in asociere cu prebiotice si vitamina C reduc cu 25% riscul infectiilor respiratorii si gastrointestinale in randul prescolarilor si scolarilor.

Adulti: imbunatatirea digestiei

Probioticele au o actiune binecunoscuta privind imbunatatirea digestiei. Stresul, alimentatia nesanatoasa, fumatul, tratamentele cu antibiotice provoaca dezechilibrul florei intestinale. Acest lucru are un impact serios asupra starii de sanatate, conducand la: infectii repetate, tulburari digestive (diaree, constipatie, greata, varsaturi), oboseala si stari depresive inexplicabile. Solutia?Administrarea unui supliment pe baza de probiotice, prebiotice si vitamina C, o formula care actioneaza sinergic si readuce starea de bine.

Citește și:

In cazul varstnicilor, probioticele pot deveni un aliat de nadejde contra tranzitului intestinal lent. Se stie ca odata cu inaintarea in varsta, intestinul are tendinta de a deveni mai lenes, iar tulburarile de tranzit sunt frecvente. Si in aceste cazuri probioticele, in special Bifidobacteriile, actioneaza la nivelul colonului, ajutand la accelerarea tranzitului lent.

Reguli esentiale in alegerea unui probiotic eficient

Probioticele si prebioticele pot fi administrate impreuna sub forma suplimentelor alimentare simbiotice. Pentru a fi siguri ca optati pentru un produs eficient, este indicat sa tineti seama de urmatoarele reguli de baza:

- alegeti un produs care contine o cantitate suficienta de probiotice astfel incat sa-si faca efectul. Spre exemplu, probioticele Institutului Rosell şi-au dovedit eficienta administrate zilnic in concentratie de 3 miliarde de bacterii vii, liofilizate/100 mg.

Citește și:

    - asigurati-va ca bacteriile continute sunt conservate printr-o metoda sigura si ca raman vii. Procesul de liofilizare le asigura probioticelor capacitatea de a supravietui o perioada lunga de timp si un termen de valabilitate mai mare. Institutul Rosell a dezvoltat mai multe tehnologii pentru a creşte termenul de valabilitate a tulpinilor sale probiotice de la 18 la 24 de luni.

    - pentru a va apara de infectiile de sezon, urmati o cura cu probiotice si prebiotice timp de o luna. Un pliculet cu probiotice si prebiotice luat in fiecare dimineata, inaintea micului dejun, reprezinta un veritabil scut de aparare impotriva virozelor, otitelor sau infectiilor gastrointestinale.

    Informatii prezentate de GTS Solution care va recomanda Probiosan, un supliment alimentar pe baza de probiotice, prebiotice si vitamina C. Produsul este disponibil in farmacii si pe www.qlife.ro.

    Citește și:

      Foto homepage: iaurt, Shutterstock

      Vizionare placuta


      Kudika
      5 Iunie 2015
      Echipa Kudika
      Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.