Setari Cookie-uri

29 De Alimente care contin ACID FOLIC

Acidul folic face parte dintre vitaminele hidrosolubile din grupul B si nu poate fi sintetizat de organismul nostru, de aceea trebuie sa luam aceasta vitamina din alimentatie. Iata de ce este atat de important sa stim ce alimente contin acid folic si care sunt rolurile acidului folic in organism.

Rolurile acidului folic in organism

Acidul folic prezinta numeroase beneficii pentru organism:

  • Formarea globulelor rosii la nivelul maduvei osoase hematogene, jucand astfel un rol esential in combaterea anemiei
  • Mediaza foarte multe reactii biologice
  • Previne malformatiile congenitale la copil in timpul dezvoltarii intrauterine
  • Protejeaza inima
  • Joaca rol antioxidant
  • Mediaza reactii psihologice, cum ar fi anxietatea, insomniile sau atacurile de panica
  • Ofera protectie impotriva cancerului pulmonar, esofagian, gastric, pancreatic, de colon si cervical uterin

Alimente bogate in acid folic

alimente care contin acid folic

Fructe bogate in acid folic

Citricele sunt bogate in acid folic, dar si alte fructe, precum:

  • Papaya
  • Portocale
  • Grapefruit
  • Capsuni
  • Zmeura
  • avocado

Verdeturi bogate in acid folic

Printre acestea se numara:

  • Frunzele de spanac
  • Frunzele de nap
  • Patrunjelul

Legume bogate in acid folic

  • Varza
  • Sparanghel
  • Broccoli
  • Bamele
  • Salata verde
  • Varza de bruxelles
  • Conopida
  • Sfecla
  • Telina
  • Morcov
  • Dovleac

Alimente bogate in acid folic: Semintele si nucile

Cele mai bogate fructe oleaginoase in acid folic sunt:

Citește și:
  • Semintele de floarea-soarelui
  • Semintele de in
  • Migdalele
  • Arahidele

alimente care contin acid folic Alimente bogate in acid folic: alimentele "boabe"

Dintre acestea, cu continut ridicat in acid folic enumeram:

  • Linte
  • Fasole verde
  • Mazare
  • Fasole uscata

Dintre cereale, porumbul este bogat in acid folic.

Iata deci ca foarte multe alimente sunt bogate in acid folic si totusi ajungem sa avem deficit de aceasta vitamina. Cauza? Lipsa diversitatii alimentatiei. Este indicat sa mancati preparate diferite de la o zi la alta si sa combinati peste 100 de alimente in fiecare anotimp.

Vizionare placuta


Kudika
4 Decembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.