Setari Cookie-uri

5 Tratamente naturiste pentru TUSE PRODUCTIVA

Tusea productiva, desi nu este la fel de sacaitoate ca cea seaca, reprezinta totusi prima faza a tusei, fiind si primul tip care se instaleaza. Tratand rapid si corect, puteti evita transformarea tusei productive in tuse seaca, reducand astfel timpul de recuperare dupa o raceala sau gripa.

Sirop Mucolizin

Produsul este disponibil pe site-ul Bioportal.ro

Asociere de plante ce au puternic efect expectorant favorizand eliminarea secretiilor bronsice si usurand respiratia.

Are efect dezobstruant si antiseptic la nivelul cailor respiratorii superioare.
Produsul este de ajutor in cazul tusei uscate, grabind refacerea organismului.

Plantele ce intra in compozitia produsului sunt prelucrate printr-o metoda originala ce innobileaza extractele si produsul.

Sirop Ridiche Neagra

Produsul este disponibil pe site-ul Vegis.ro

Efect:
-fluidifica secretiile bronsice,
-antiseptic
-antiinflamator.

Recomandari:
-tuse productiva
-raceala, gripa,
-bronsita.

EXTRACT CARPEN

Produsul este disponibil pe site-ul Bioportal.ro

Nivele la care poate actiona in organism: aparat respirator (sinusuri, faringe, bronhii, plamani), ficat, maduva osoasa.
Recomandari principale:
Plamani: ajuta la calmarea spasmelor din tuse si la cicatrizarea mucoasei bronsice.
Ficat: ajuta la regenerarea tesutului hepatic;
Alte beneficii: stimuleaza formarea de trombocite, cicatrizant la nivelul colonului.

Citește și:

Propuneri de asocieri cu alte produse gemoterapice:
- in afectari rino- sinusale- bronsice, cu Extract din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1 si Extract din muguri de Arin negru - Alnus glutinosa MG=D1si Extract din muguri de Mesteacan pufos – Betula pubescens MG=D1;
- in afectari pulmonare, cu Extract din muguri de Calin - Viburnum lantana MG=D1 si Extract din muguri de Alun – Corylus avellana MG=D1;
- in tuse neproductiva, cu Extract din muguri de Cais – Prunus armeniaca MG=D1 si/sau cu Extract din mladite de Caprifoi negru – Lonicera nigra MG=D1;
- in tuse productiva, cu Extract din muguri de Plop – Populus nigra MG=D1(cu efect antiseptic la nivelul cailor respiratorii, fluidifiant al secretiilor bronsice si sedativ al tusei);
- in caz de scadere a numarului de trombocite, cu Extract din mladite de Catina rosie – Tamarix gallica MG=D1;
- in afectari hepatice cu scaderea numarului de trombocite, cu Extract din mladite de Ienupar – Juniperus communis MG=D1;
- in cazul sangerarilor nazale (epistaxis), cu Extract din mladite de Tuia – Thuya orientalis MG=D1.

Citește și:

Calmotusin Sirop

Produsul este disponibil pe site-ul Vegis.ro

Tusea este un act reflex, constituit din expiratii fortate, rapide, explozive. Mecanismul de producere al tusei se descrie astfel: ca urmare a cresterii presiunii in caile respiratorii, se produce deschiderea brusca a glotei si contractia muschilor respiratori, urmata de eliminarea rapida a aerului din plamani, avand ca rezultat expulzarea corpilor straini sau a secretiilor aflate in caile respiratorii (mucus, puroi, sange).

Dupa modul de manifestare, tusea poate fi umeda sau productiva (cu flegma) si uscata. Tusea productiva este utila deoarece, produce evacuarea secretiilor patologice, impiedicand extinderea infectiei si mentinand permeabilitatea cailor respiratorii. Din acest motiv, ea nu trebuie suprimata. Blocarea completa a tusei in cazul unor secretii bronhice abundente, poate impiedica eliminarea secretiilor infectate din caile pulmonare, intarziind vindecarea si favorizand aparitia complicatiilor. Tusea uscata este daunatoare deoarece, la intensitate mare, produce dureri, impiedica odihna, agraveaza starea congestiva a aparatului respirator, accentueaza spasmul bronhiilor, favorizeaza hemoptizia si solicita aparatul cardiovascular (in cazul pacientilor cu afectiuni cardiovasculare ).

Citește și:

Tussinon

Produsul este disponibil pe site-ul Vegis.ro

Tussinon capsule asigura fluidizarea secretiilor mucoasei si favorizeaza expectoratia.
Tussinon capsule contribuie la mentinerea starii de sanatate a cailor respiratorii si la functionarea normala a sistemului imunitar.
Plantele din compozitia sa au fost atent selectionate si asigura o actiune complexa, balsamica, emolienta si protectoare a tractului respirator.

Thymus vulgaris (cimbru) si Plantago laceolata (patlagina) calmeaza tusea, favorizand expectoratia.
Ribes nigrum (coacaz) pe langa aportul important de vitamina C, ajuta la eliminarea manifestarilor alergice ce pot acompania tusea.
Extractul de Sambucus nigra (flori de soc) fluidifica secretiile mucoase bronhice.

Formula sa, imbogatita cu ulei esential de Menta, completeaza eficienta principiilor active, conferind produsului un efect benefic in calmarea tusei.
Substantele active din plante calmeaza tusea, favorizand expectoratia.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Decembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.