Setari Cookie-uri

Trucuri ca sa NU RACESTI in aceasta iarna

Este sezonul racelilor si gripei, insa veste buna este ca poti preveni aceste patologii cu cateva trucuri ce iti mentin imunitatea ridicata.

Iata ce poti face ca sa racesti mai rar in aceasta iARNA

Mananca usturoi: creste imunitatea

Consuma cu orice ocazie poti usturoi. Usturoiul este un excelent tonic imunitar si prezinta efecte antiinflamatorii, antibacteriene, antivirale si antiparazitare. Chiar si atunci cand sunteti raciti, cu nasul infundat si fara miros, mancati usturoi si veti fi surprinsi cat de repede va veti reveni. Cititi in acest articol mai multe informatii despre beneficiile usturoiului.

Bea multe lichide calde

Consuma ceaiuri calde, lapte cald, apa cu lamaie la temperatura camerei. Incercati sa nu consumati lichide fierbinti, caci acestea irita mucoasele digestive. Lichidele au rolul de a mentine hidratate mucoasele respiratorii si de a spala des cavitatea orala si gatul, astfel incat previn instalarea si inmultirea bacteriilor sau a virusurilor la acest nivel.

Citește și:

Nu va faceti griji daca aceste microorganisme ajung in stomac, caci sucul gastric le distruge instantaneu. Singura bacterie care poate rezista agresiunii sucurilor gastrice din stomac este Helicobacter Pylori‎, despre care puteti cititi in acest articol: Helicobacter Pylori - simptome si tratament

Imbraca-te adecvat

Incearca sa te imbraci in materiale naturale, nici prea gros, nici prea subtire, astfel incat sa nu iti fie foarte frig, dar nici sa transpiri in incaperi si sa iesi astfel afara.

Baile fierbinti

Baile fierbinti ajuta atat prin vaporii calzi de apa pe care ii inspiram, cat si prin efectul de incalzire a tesuturilor, a oaselor, a articulatiilor. In sezonul rece este recomandat sa faceti o baie fierbinte in fiecare zi pentru a va proteja de raceli.

Spalati-va des pe maini

Mainile poarta microorganisme ce ne pot imbolnavi atunci cand sistemul imunitar nu functioneaza optim. Iarna, temperaturile joase duc la scaderea imunitatii. Este recomandat sa va spalati pe maini inainte de fiecare masa sau inainte de a consuma orice gustare. De asemenea este indicat sa evitati contactul mainilor cu ochii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Decembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.