Setari Cookie-uri

5 Ceaiuri care te lasa de FUMAT

Foarte multi fumatori isi doresc sa renunte la aces viciu, insa renuntarea nu este deloc usoara. Fumatul implica crearea unor reflexe si de asemenea asocierea acestora cu reflexe pe care omul le prezinta inca din primul an de viata, acest viciu implicand de asemenea factori sociali si psihologici.

Renuntarea la fumat presupune o buna informare si o motivatie serioasa, insa va puteti usura efortul folosind o serie de adjuvante care inhiba placerea de a fuma. Va recomandam 5 ceaiuri care va ajuta sa nu mai fumati.

5 Ceaiuri care te lasa de FUMAT

Renunti la fumat cu ceai de pedicuta

Ceaiul de pedicuta ajuta fumatorii sa renunte la acest viciu pentru ca le creeaza o stare de greata atunci cand trag cateva fumuri de tigara.

Se recomandat o cura de 2 saptamani in care se bea ceai de pedicuta cald dimineata, pe stomacul gol. In fiecare zi se prepara o ceasca de ceai dintr-o lingurita de planta uscata si apa fierbinte – ceaiul se lasa la infuzat 15 minute. NU se indulceste.

Ceaiul de valeriana te ajuta sa renunti la fumat

Ceaiul de valeriana ajuta in renuntarea la fumat pentru ca amelioreaza starea de anxietate datorata dependentei de nicotina. Este recomandat sa va faceti un ceai de valeriana atunci cand simtiti nevoia sa fumati. Puteti bea cel mult doua cani pe zi.

Citește și:

Ceai de iasomie

Ca si valeriana, iasomia are efect calmant, insa cu precadere asupra sistemului nervos central. Ceaiul de iasomie amelioreaza sevrajul la nicotina.

Ceai de sunatoare ca sa renunti la fumat

Ceaiul de sunatoare este poate cel mai apreciat ceai pentru cei care doresc sa nu mai fumeze. Ceaiul de sunatoare este un puternic antidepresiv si nu accentueaza senzatia de foame puternica pe care o au in primele luni de zile cei care au renuntat la fumat.

Renuntarea la fumat: ceaiul de eucalipt

Ceaiul de eucalipt "taie" pofta de tigara si totodata ajuta la mentinerea atentiei, care este perturbata la cei care incearca sa renunte la fumat. Puteti bea pana la 3 cani cu ceai de eucalipt pe zi.

Foto: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.