Setari Cookie-uri

Dr. Frank Lipman: 17 probleme ale medicinei contemporane

Aceste probleme ale medicinei contemporane, pe care le-a semnalat medicul Dr. Frank Lipman au fost preluate in mediul online si au dat nastere unor discutii aprinse. Cu care dintre aceste enunturi sunteti de acord si cu care nu sunteti? Are dreptate Dr. Frank Lipman?

Sursa: Garbo.ro

1. Medicina moderna din Vest este bazata pe un model stiintific prea limitat, ignora si respinge in maniera aroganta alte terapii si intregul sistem medical care nu se potriveste modelului.

2. In plina criza a sistemului de ingrijire, medicii nu sunt invatati sa aiba grija si de bolnavii cu boli mai putin grave, de care, pana la urma, sufera majoritatea oamenilor. Medicii ar trebui sa fie invatati sa aiba grija si de acesti bolnavi.

3. In loc sa trateze cauzele sau dezechilibrele adiacente ale bolilor, doctorii abia reusesc sa depisteze simptomele bolilor.

4. Simptomele sunt vazute ca pe ceva ce trebuie suprimat, in loc ca ele sa fie considerate indicatori ai unui dezechilibru.

5. Doctorii trateaza corpul uman ca pe un aparat format din diferite parti care trebuie tratate independent, in loc sa considere corpul uman un tot integral. Astfel, trebuie adaugat ca mintea si corpul sunt de asemenea percepute ca entitati distincte, iar emotiile care ne afecteaza sanatataea sunt adesea ignorate.

Citește și:

6. Omul nu este vazut ca parte integranta a naturii si nu este luat in considerare faptul ca ceea ce se intampla in natura il afecteaza profund.

7. Doctorii de astazi nu au o intelegere a bolii in ansamblul ei, cautand “glonutul magic” in loc sa analizeze toti factorii posibili care compun un dezechilibru in corpul unui om.

8. Medicii nu cred deloc in capacitatea corpului de a se auto-regenera si de aceea nu incurajeaza aceasta capacitate naturala.

9. Oamenii care sufera de aceeasi boala sunt tratati in acelasi fel, fiind ignorata unicitatea pacientului. Citeste continuarea pe Garbo


via
www.drfranklipman.com

Foto homepage: Pixabay

Vizionare placuta


Kudika
29 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.