Setari Cookie-uri

5 Tratamente naturiste pentru RINITA ALERGICA

Rinita alergica reprezinta o reactie exagerata a sistemului imunitar la particulele inspirate din aer, asociind simptomatologie localizata in special la nivelul cailor respiratorii superioare, uneori si la nivelul bronhiilor.

Rinita alergica apare atunci cand organismul considera in mod anormal anumite particule din aer ca fiind non-self, sistemul imunitar activandu-se si declansand o reactie in lant. Este necesara in prealabil sensibilizarea pacientului la alergenul respectiv cu formarea de anticorpi specifici (IgE) urmand ca la viitoarea expunere la alergen sistemul imunitar sa reactioneze rapid, intens si specific.

Rinita alergica – simptome

Rinita alergica se caracterizeaza printr-o inflamatie acuta sau cronica a mucoasei nazale. Gradul de sensibilizare a persoanei si cantitatea de alergen influenteaza in mod decisiv, aparitia si agravarea simptomatologiei.

Alergenii pot fi:

  • Polen;
  • Mucegai;
  • Puf, par de animale, pene, scoame;
  • Praf (acarienii existenti in acesta)

Principalele simptome ale rinitei alergice sunt reprezentate de:

Citește și:
  • Stranut in salve;
  • Mancarimi la nivelul nasului;
  • Rinoree apoasa (secretii nazale apoase);
  • Nas infundat;
  • Mancarimi la nivelul ochilor, ochi rosii, lacrimare excesiva.

Simptomatologia se poate complica cu o conjunctivita specifica, cu sinuzita, astm bronsic, polipoza nazala, dureri toracice, etc.

Tratamente naturiste pentru rinita alergica

Tratamentele naturiste reprezinta excelente adjuvante la terapia de baza antialergica a bolii. Este indicata o terapie locala, topica, cat si o terapie generala.

Uleiul de catina

Uleiul de catina este un excelent emolient hidratant si detoxifiant al pielii si mucoasei. Este bogat in principii active, in vitamine precum A, D, E, K, in Beta-caroten, in antoxidanti si substante cu rol antiinflamator, antialergic si imunomodulator. Este recomandat ulei de catina in recipient spray pulverizandu-se cate un puf de mai multe ori pe zi, la nevoie sau in crize.

Citește și:

Va recomandam Ulei de catina BIO disponibil in magazinele Vegis.ro

Inhalatiile cu ceai de musetel

In fiecare seara, primavara, in sezon alergic, se recomanda inhalatii cu ceai de musetel preparat astfel: la un litru de apa fierbinte se pun 8 plicuri de ceai de musetel sau 4 linguri de plante uscate. Infuzia fierbinte se pune intr-un vas cu gura larga (cum ar fi un castron), se foloseste un prosop cu care se acopera capul (se formeaza un “cort” peste castron) si se inhaleaza aburi fierbinti, la o temperatura suportabila, pret de un sfert de ora. Imediat dupa inhalatie se acopera fata cu un prosop si se sta astfel inca o jumatate de ora.

Tinctura de trei frati patati

Tinctura de trei frati patati este una dintre cele mai bune remedii naturale pentru ameliorarea reactiilor alergice. Se recomanda consumul acestei tincturi conform prospectului, pe toata perioada primaverii sau pentru ameliorarea crizelor.

Citește și:

Va recomandam Tinctura de trei frati patati in magazinul Bioportal.ro

Uleiul esential de eucalipt

Uleiul esential de eucalipt este adesea folosit in tratarea afectiunilor aparatului respirator, fiind eficient in raceli, boli alergice precum astm, rinita, dar si in sinuzite. Uleiul esential de eucalipt poate fi folosit in inhalatii (se pun 2-3 picaturi la un litru de apa fierbinte) sau in baile fierbinti (aproximativ 10 picaturi sau un capacel de ulei esential la o baie). Uleiul esential de eucalipt mai poate fi folosit ca efect aroma-terapeutic in camera de zi, in dormitor sau la birou.

Va recomandam Ulei esential de eucalipt pe site-ul Vegis.ro

Gemoderivat din muguri de coacaz negru

Gemoderivatul din muguri de coacaz negru este adesea recomandat in tratarea rinitei alergice datorita continutului bogat in aminoacizi esentiali si vitamina C. Se recomanda asocierea terapeutica cu gemoderivatul din mladite de maces si gemoderivatul din muguri de brad alb.

Citește și:

Va recomandam Gemoderivat din muguri de coacaz negru in magazinul Bioportal.ro

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.