Setari Cookie-uri

Bei mai mult de o ceasca de cafea pe zi? Iata la ce riscuri te expui

O ceasca de cafea dimineata, de ceai verde sau negru, ne ajuta sa devenim mai tonici, ne energizeaza si ritualul in sine de a te relaxa la o ceasca de bautura placuta la gust si aromata ne binedispune.

O ceasca de cafea sau de alta bautura ce contine cafeine este buna pentru sanatate, insa multi dintre noi depasim aceasta cantitate si ajungem sa consumam mai multe cesti pe zi.

Astfel apare dependenta de cafeina, iar aici nu se regasesc doar bautorii de cafea, ceai verde sau ceai negru, ci si cei care consuma excesiv ciocolata, consuma ciocolata calda sau alte bauturi bogate in cafeina precum cola.

efectele consumului excesiv de cafeaac

Consumata in cantitati mici, cafeina aduce multe beneficii sanatatii:

  • Creste capacitatea de concentrare si memeorare;
  • Mentine starea de bine;
  • Combate constipatia;
  • Previve dementa si boala Alzheimer;
  • Descarca vezica biliara;
  • Creste rezistenta la durere;
  • Creste diureza si ajuta in detoxifierea organismului.

Se poate intampla sa consumam mai multa cafeina decat avem nevoie, astfel incat trecem de cealalta parte a barierei, acolo unde vorbim despre riscurile la care ne expunem atunci cand consumam cafeina in exces.

Citește și:

Esti dependent de cofeina? Iata ce poti pati

Excesul de cafeina (numita si cofeina) produce tulburari de somn si stari de oboseala

Una din cauzele cele mai frecvente ale starii permanente de oboseala la persoanele sanatoase poate fi consumul excesiv de cafea. de asemenea daca veti consuma cafea dupa orele16, puteti suferi de insomnie sau nu va veti simti odihniti dimineata (somn agitat, neodihnitor).

Excesul de cafeina afecteaza mucoasa gastrointestinala

Consumul excesiv de cafeina afecteaza mucoasa stomacului si cea a intestinelor, putand provoca gastrita, ulcer sau colita. Persoanele care sufera deja de aceste afectiuni nu trebuie sa consume cafea sau orice alta bautura bogata in cafeina.

Cafeaua creste colesterolul

Un studiu din 2007 efectuat de Baylor College of Medicine indica faptul ca moleculele cafestol si kahweol, ce se regasesc numai in boabele de cafea, ridica nivelul colesterolului rau in sange. Daca suferiti de hipercolesterolemie, este indicat sa evitati cafeaua. Citeste continuarea articolului in pagina 2>>

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.