Setari Cookie-uri

Pericolele la care ne predispun aparatele de AER CONDITIONAT

Aerul conditionat ofera un real confort pe timp canicular, insa totodata ne poate provoca o lista lunga de boli.

Specialistii sustin ca apa care se acumuleaza in aparatul de aer conditionat, dar si filtrele, precum si schimbarea brusca de temperatura atunci cand iesim afara – toate acestea aduc riscuri serioare in privinta sanatatii noastre.

Ce boli poti capata de la aerul conditional

Dureri de cap, sinuizite si alergii

Multe persoane acuza dureri de cap in incaperile cu aer conditionat, iar cazurile de sinuzite sunt raportate tot mai des. Persoanele alergie acuza intensificarea simptomelor alergiilor respiratorii dupa numai cateva ore petrecute in incaperile cu aer conditionat.

Risc de infarct miocardic

Persoanele care sufera de afectiuni cardiovasculare trebuie sa foloseasca cu prudenta aerul conditionat. Desi temperatura mai suportabila pe care aerul conditionat o realizeaza in incapere este de ajutor persoanelor cu hipertensiune arteriala sau boli de inima, totusi variati brusca de la racoare la caldura, cum se intampla cand o persoana a stat in aer conditionat apoi iese afara, eu bine aceasta variatie brusca poate creste semnificativ riscul de infarct miocardic. Nici invers nu este recomandatat si anume ca persoana suferinda sa intre de la caldura de afara intr-o incapere prea racoroasa.

Citește și:

Tocmai din aceste motive, in perioada caniculara, persoanele care sufera de boli cardiovasculare au ca recomandare sa evite sa iasa afara din casa sau din birou intre orele 12-17.

Aerul conditionat agraveaa rinita si sensibilieaza amigdaalele

Persoanele care se stiu deja diagnosticate cu rinita acuta sau cronica trebuie sa fie prudente in ceea ce priveste erul conditionat. Este recomandat sa schimbati filtrele aparatului periodic si de asemenea sa alternati aerul conditionat cu deschiderea geamului.

O alta patologie cauzata de aparatele de aer conditionat poate fi faringita sau complicarea cu amigdalita. Infectioa poate fi foarte serioasa, gravitatea diferind de la caz la caz.

Pneumoniile

Pneumoniile de la aerul conditionat nu sunt deloc rare, cresterea cazurilor de pneumonii pe tomul verii avand adesea aerul conditionat ca factor declansator. De asemenea patologiile respiratorii de mai sus se pot complica cu o pneumonie.

Citește și:

Pneumoniile treuie tratate cat mai repede pentru a evita complicatiile acestora.

Vizionare placuta


Kudika
15 Iulie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.