Sursa: Garbo.ro

Vrei să fii fericită? Conectează-te cu inteligența inimii

Nu ne este strain sa ne simtim prinse intr-o invalmaseala de ganduri si de griji. Dar in astfel de situatii, trebuie sa oprim vocea mintii si sa ne ascultam vocea inimii.

Prea des ne bazam doar pe creier ca sa ne organizam si sa ne rezolvam problemele, cand de fapt, inimile noastre ne ofera cele mai efective solutii. Zeci de ani de cercetare ne-au demonstrat ca inimile sunt de fapt comunicatori puternici, explica specialisat in psihologie Toni Parker, intr-un editorial publicat de catre site-ul Institutului Gottman.

Studiile realizate de catre Institutul HearthMath (am scris si noi mai multe articole pe aceasta tema) arata ca inima comunica creierului nostru in 4 moduri majore: neurologic, prin impulsuri nervoase, biochimic, prin intermediul hormonilor si neurotransmitatorilor, biofizic, prin valuri de presiune si energetice si prin interactiuni electromagnetice. De asemenea, stiinta a mai demonstrat ca inima are propriul creier, echipat cu peste 40. 000 de neuroni care pot simti mai mult decat creierul adapostit de craniu.

Iti recomandam si: Inteligenta inimii: Creierul din inima

Ce se intampla in corpul tau atunci cand suferi?

Dr. John Gottman se refera la aceasta putere in cartea „A creste un copil inteligent emotional”, explicand ca principala caracteristica a parintilor cu capacitate ridicata de empatie este aceea ca ei isi folosesc inimile ca sa simta ceea ce copiii lor simt. Daca sa iti folosesti inima inseamna si abilitatea de a te intelege mai bine cu ceilalti sau copiii tai, atunci de ce nu ne-am folosi inima ca sa ne oferim chiar noua insine, mai multa auto-comapsiune?, ne invita Toni Parker.

exercitiul inimii

Foto: Flickr/ Brittany Greene
Foto homepage: Flickr/ thechallahblog

Ce inseamna auto-compasiunea generata de Inima?

Toni Parker ne sugereaza un exercitiu puternic prin care putem sa iesim din minte in momentele stresante, intorcandu-ne in inimile noastre.

Se numeste Respiratia compasiva a inimii si combina practicile auto-compasiunii si mindfullness, in timp ce ne accesam puterea inimii.

EXERCITIUL INIMII:

Incepe punandu-ti una sau ambele maini deasupra inimii. Respira deplin de doua –trei ori, alunecand usor inspre creierul din inima ta. Fa mici cerculete cu mana presand usor deasupra inimii, simtind urcarea si coborirea naturala a toracelui in timp ce respiri. Stai cu acest sentiment oricat de mult iti doresti. Citeste continuarea articolului pe Garbo.ro

Inima, mai inteligenta decat creierul?
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: