Setari Cookie-uri

Bamele - delicioasele legume de sezon

Cine n-a mancat inca bame, trebuie sa incerce aceste legume care se consuma astazi in intreaga lume. Au un gust delicios si aduc o serie de beneficii sanatatii si siluetei.

Ce sunt bamele?

Bamele reprezinta de fapt fructul plantei si se prezinta sub forma unei pastai de dimensiuni intre cativa centimetri pana la 15-18 centimetri. Bamele pot fi de asemenea verzi sau rosii, cele mai cunoscute raman insa cele verzi.

beneficiile bamelor

Originea exacta a acestei plante nu a fost cunoscuta nici pana astazi. Bamele se pare ca provin din Etiopia sau Orientul Mijlociu, de unde s-au raspandit in bazinul Mediteranei si Egipt. Bamele se cultiva in zone temperate calde, subtropicale si tropicale si se folosesc ca legume in arta culinara de pe toate continentele.

Bamele au un gust dulceag foarte bun, unic, ceea ce face ca aceste legume sa ramana atat de apreciate in bucatariile din intreaga lume.

Beneficiile bamelor: de la frumusete la sanatate

Bamele sunt recomandate in curele de slabire

Bamele sunt foarte sarace in calorii, insa totodata satioase, astfel incat se numara printre alimentele bogate in nutrienti, dar sarace in calorii. Sunt recomandate in sezon preparate dupa retete culinare preferate.

Citește și:

Bamele detoxifica colonul

Bamele prezinta rol de protectie impotriva cancerului de colon si totodata ajuta in tratarea constipatiei si a hemoroizilor. Aceste beneficii le aduc bamele atat prin continutul considerabil de fibre, dar si prin efectul mucilagiilor, menite sa curete colonul si sa scoata toxinele de la acest nivel.

Bamele – proprietati anticancerigene

Dintre vitamine, bamele contin in cantitate ridicata acid folic sau vitamina B9 extrem de importanta in organism. Aceasta intervine in sinteza ADN, dar si in stimularea formarii de globule rosii la nivelul maduvei rosii hematogene. Acidul folic joaca si un real rol in dezvoltarea beelusului in cavitatea uterina, de aceea este recomandat mamelor atat in preconceptie, cat si in primele luni de sarcina.

ce sunt bamele si cum arata

Bamele ne mentin mai tineri

Bamele sunt bogate in betacaroten, vitamina A, dar si in vitamina C. desigur, bamele prezinta un continut mult mai variat in nutrienti, de la vitamine, minerale si fibre, pana la antioxidanti si substante imunostimulatoare.

Citește și:

Insa cele mai importante vitamine pentru piele sunt A, E si C. Fara vitamina A capacitatea de aparare a pielii, dar si multe alte reactii intracelulare ar fi dificile. De asemenea vitamina C este esentiala in medierea reactiilor din sirur fabricarii colagenului, lipsa aceste vitamine facand practic impoziila refacerea unor tesuturi.

Prin aportul lor de vitamine, bamenele ne ajuta sa ne mentinem pielea mai frumoasa si mai sanatoasa si totodata sunt de ajutor in incetinirea proceselor de imbatranire.

Vizionare placuta


Kudika
3 August 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.