Setari Cookie-uri

Mergi la piscina? 5 Pericole care te pandesc

Atunci cand te gandesti la piscina, in mod involuntar gadurile tale zboara spre o prioada de relaxare, de destindere si chiar de distractie. Insa exista cateva pericole care ne pandesc atunci cand mergem la piscina, dar pe care, din fericire le putemevita. Iata care sunt acestea.

5 Pericole pentru sanatate pe care le putem intalni la... piscina

Ciuperca unghiei

Ciuperca unghiei, onicomicoza sau ciuperca piciorului se transmite foarte usor prin contact, ciuperca iubind mediile umede si calde, precum cele din baie, dus sau piscina. Pentru a evita contactarea ciupercii piciorului este recomandat ca intotdeauna la piscina sa purtati slapi sau incaltaminte speciala.

boli de la piscina

Iritatiile pielii

Un alt pericol la care ne expunem atunci cand mergem la piscina il reprezinta iritatiile la apa de piscina, bogata in substante cu rol dezinfectant. Copiii sunt cei mai sensibili, insa nici pielea persoanelor adulte nu este mai prejos. Se pot evita astfel de afectiuni ale pielii prin ramanerea unui timp scurt in piscina si realizarea unui dus dupa fiecare iesire din bazin. Pentru o siguranta sporita, puteti alege o piscina care se igienizeaza cu solutii speciale, foarte bine tolerate de pielea noastra si care nu contin clor.

Citește și:

Riscul de accidentare

Iata un alt motiv pentru a purta in permanenta slapi sau incaltaminte adecvata atunci cand suntem la piscina – riscul de accidentare. Puteti opta de asemenea pentru o piscina conceputa cu materiale care nu permit alunecarea nici in zonele foarte umede.

boli de la piscina

Afectiuni ginecologice

Adesea apa de piscina prezinta un pH mai agresiv pentru corpul femeii, motiv pentru care se poate intampla ca dupa o zi petrecuta la piscina sa apara o vaginita, adesea fiind vorba despre candidoza vaginala. O alimentatie bogata in probiotice, dar si petrecerea unui timp scurt in apa de piscina poate proteja sanatatea intima a femeii.

Infectii urinare

Cele mai predispuse sunt tot femeiele, din pricina caracteristicilor anatomice ale aparatului urinar si anume uretra, care la femeie este foarte scurta, astfel incat microbii patrunsi la nivelul meatului uretral pot ajunge foarte repede in vezica urinara si pot dezvolta o cistita.

Citește și:

Pentru a evita o astfel de situatie neplacuta sunt recomandate consumul suficient de apa si urinarile frecvente. Deshidratarea predispune la instalarea infectiilor urinare.

Vizionare placuta


Kudika
5 August 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.