Kudika
30 August 2016

Daca ingredientele din bucataria ta ar participa la un concurs de Miss, uleiul de cocos ar avea sanse mari la coronita. Nu de alta, dar este printre produsele care merita cu prisosinta titlul de "super aliment." Uleiul de cocos contine o combinatie unica de acizi grasi cu puternice propietati medicinale. De indata ce ajung in tubul digestiv, organismul ii foloseste ca pe o sursa rapida de energie. Deloc intamplator, locurile de pe glob in care uleiul de cocos este folosit in mod curent sunt considerate printre cele mai sanatoase de pe planeta.

Andreea BilligAutor: Andreea Billig

Masca hidratanta pentru fata cu ulei de cocos si cafea

________

Oarecum recent adoptat de civilizatia occidentala, uleiul de cocos isi face simtite efectele benefice de indata ce este introdus in dieta (si nu numai). Iata cateva dintre acestea

1. Tine in frau kilogramele

Inca din 2009, studiile au aratat ca utilizarea uleiului de coco duce la eliminarea grasimii din zona abdominala. A nu se intelege ca doar acesta este suficient. Rezultatele sunt valabile in cazul unei diete echilibrate si a unui regim de viata activ.

2. Intareste sistemul imunitar

Uleiul de cocos este o sursa importanta de acid lauric. Acesta poate omori bacteriile, virusii, ciupercile si stopa infectiile

3. Usureaza digestia

Numarul persoanelor care sufera de probleme digestive este numeros. Daca faci parte dintre acestea, iti recomandam sa integrezi uleiul de cocos in dieta ta. Alimentul combate bacteriile si parazitii care genereaza o digestie defectuoasa.

beneficiile uleiului de cocos

4. Este mai eficient decat cea mai buna pasta de dinti

Cercetatorii irlandezi au descoperit ca uleiul de cocos are cel mai ridicat grad de eficienta in distrugerea unei bacterii denumite steptococcus mutans. Aceasta se lipeste de dinti si cauzeaza eroziunea smaltului.

Iti recomandam sa citesti si: Reteta pentru pasta de dinti naturala

5. Poate fi gatit la temperaturi mari

Datorita tipului de acizi grasi pe care ii contine, uleiul de cocos poate fi gatit la temperaturi mai mari decat alte tipuri de ulei. Incearca-l. Sunt mari sanse sa iti placa mai mult decat uleiul de masline care oxideaza.

6. Estompeaza ridurile fine si semnele de imbatranire

Uleiul de cocos este indragit nu doar in bucatarie dar si in saloanele de cosmetica. Mentine pielea ferma, prevenind astfel aparitia ridurilor si efectul de fata cazuta. Aplica uleiul pe ridurile fine sau foloseste-l zilnic pentru a da stralucire pielii.

7. Tine apetitul in frau

Uleiul de cocos poate reduce senztia de foame. Cu cat il vei folosi in mai multe mancaruri, cu atat acizii grasi isi vor face simtit efectul miraculos si vei face mai putine drumuri la frigider.

Iti recomandam si acest Ulei de cocos

Deodorant din ULEI DE COCOS facut IN CASA

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: