Setari Cookie-uri

Invata de la NASA cum sa-ti purifici locuinta

Oricat de ciudat ar parea, aerul din spatiile inchise este, de multe ori, mai poluat decat cel din exterior.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright foto interior si prima pagina: Ingus Kruklitis / Shutterstock

Conform Agentiei Americane de Protectie a Mediului, aerul din casele americane este de cinci ori mai poluat decat cel de afara. Nimic neobisnuit atata vreme cat mobila, vopseaua, covoarele nu sunt organice.

Nu te grabi insa sa renunti la toate obiectele din casa pentru ca NASA a gasit o solutie la indemana. Organizatia avea nevoie de o sursa de oxigen eficienta si durabila pentru a-i tine in viata pe astronautii trimisi in spatiu. Astfel, au descoperit ca o serie de plante, printre care si cele patru prezentate mai jos, pot rezolva cu succes aceasta nevoie.

Citește și:

Limba soacrei

Este una dintre cele mai eficiente plante de purificare a aerului identificata de NASA, care indeparteaza cel ptin 107 factori poluanti printre care monoxidul de carbon, benzenul, formaldehida, cloroformul. In timpul noptii, produce cantatiti importante de oxigen, ceea ce o transforma intr-o planta ideala pentru dormitor. Este o specie foarte rezistenta care poate supravietui saptamani la rand fara apa. Se adapteaza oricarui climat, chiar si celor cu lumiba putina. Apreaciaza insa soarele si aerul proaspat specifice Madagascarului, regiunea sa de origine.

Iedera dracului

De provenienta din Australia si Asia, este foarte eficienta in purificarea aerului dintr-o casa in special a produsilor organici volatili care se gasesc in carpete sau vopsea sintetica. Ii place lumina indirecta si are nevoie de apa in mod constant. Frunzele plantei sunt toxice prin urmare daca ai copii sau animale, este mai bine sa pui intr-un ghiveci suspendat/.

Citește și:

Crinul pacii

Este o planta de padure, care indeparteaza cu succes agentii poluanti generati de mobila, aparate electronice si produse de curatenie. Preferea lumina indirecta si trebuie udata o data la minim patru zile. Atunci cand este foarte cald, trebuie udata mai des.

Areca

Cunoscut si sub numele de Palmierul Fluture, este originar din Madagascar.Este o planta excelenta pentru purificarea aerului si da rezultate spectaculoase in cazul benzenului si monoxidului de carbon. Este si un bun umidificator natural, care produce un litru de apa ambientala la fiecare 24 de ore. Areca este o planta ideal pentru persoanele care au probleme cu respiratia sau locuiesc in climate uscate. Ii place lumina filtrata si sa fie udate frecvent.

Vizionare placuta


Kudika
22 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.