Setari Cookie-uri

Harta NEVAZUTA a URECHII: zonele reflexogene pe care le folosesc si medicii

Reflexologia urechii este deosebit de importanta in lumea medicala si in preventie, doctorii folosind masajul lobului urechii pentru a stimula nervul vag si a scoate pacientii din situatii critice. Va prezentam harta reflexologica a urechii.

Reflexologia urechii: harta vindecarii organelor

Urechea seamana cu forma (pozitia) fatului in uter. Urechile, dupa metodele de diagnostic oriental, sunt printre cele mai revelatoare si importante aspecte ale corpului. Fiecare ureche este unica, ca si amprentele degetelor, care pot fi citite pentru a dezvalui natura noastra interioara.

In reflexologie stimularea prin apasare sau masaj a unor puncte poate trimite un mesaj la distanta catre un organ. Intregul nostru organism poate fi proiectat in cateva zone ale corpului, cum ar fi fata, talpile, palma si urechea. Aceste zone reprezinta de fapt hartile reflexologice despre care am vorbit de-a lungul timpului in acest supliment de sanatate.

Fiecare organ poate fi proiectat la nivelul urechii. Daca doriti sa va puneti mai multi cercei in ureche de exemplu, cu atat mai mult ar trebui sa cititi acest articol.

Citește și:

In China exista o intreaga cultura in ceea ce priveste reflexologia urechii, de exemplu se cauta tensiunile din punctele reflexogene si se considera ca acolo prezinta blocaje energia Chi.

Reflexologia urechii: proiectarea organelor la nivelul pavilionului

Pavilionul urechii reprezinta de fapt acea parte cartilaginoasa pe care noi o resimtim in afara craniului. La nivelul lobului urechii se proiecteaza fata si organele de la nivelul fetei: ochi, maxilare, limba, amigdale etc. Tot de aici poate fi stimulat, prin masaj, nervul vag.

In varful urechii se proiecteaza zonele de motricitate fina, cum sunt palmele, talpile, degetele, in special zonele care sunt de asemenea cu un impact reflexologic important.

Pe marginea urechii se proiecteaza in special muschii si oasele, pe cand in zona meatului extern (orificiul urechii) se proiecteaza majoritatea organelor interne.

Citește și:

Masati urechile bland, la dus, atunci cand apa calda a permis buna vascularizatie a pavilionului. Folositi un ulei hranitor de masaj, natural sau ayurvedic. Insistati pe fiecare zona in parte masand si punand o presiune usoara cu degetele timp de 15-30 de secunde, insistand acolo unde stiti ca aveti probleme de sanatate. De exemplu daca suferiti de tiroida, masati mai mult proiectia gatului, daca fumati, insistati pe zona plamanilor si asa mai departe.

Descoperiti mai jos harta completa a reflexologiei urechii.

reflexologia urechii: harta, masaj si infografic

Vizionare placuta


Kudika
21 Octombrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.