Setari Cookie-uri

Stomacul tau iti vorbeste

Una dintre starile des intalnite in societatea moderna este balonarea. Poate aparea dupa mese copioase, dar pentru unii oameni este o parte normala a vietii lor zilnice. Si in acest caz, trupul nostru ne spune ceva.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Autoarea Lise Bourbeau a scris o carte intitulata "Corpul tau iti spune ca te iubeste". Frantuzoaica este de parere ca trupul nostru are o inteligenta proprie si comunica in permanenta cu noi. Daca suntem atente si reusim sa ii descifram mesajele, reusim sa prevenim agravarea problemelor de sanatate si sa capatam un surplus de energie. Una dintre starile des intalnite in societatea moderna este balonarea. Poate aparea dupa mese copioase, dar pentru unii oameni este o parte normala a vietii lor zilnice. Si in acest caz, trupul nostru ne spune ceva.

1. Aport insuficient de apa

Deshidratarea este o cauza majora a numeroase probleme de sanatate. Consumul excesiv de cafea si alcool contribuie la agravarea acestora. Cand a fost ultima data cand ai avut 6-8 pahare de apa in timpul zilei? Atunci cand organismul duce lipsa de de apa, utilizeaza lichidele din tesuturile sale, ceea ce inseamna ca balonarea poate sa apara ca urmare a retentie de lichide. Deci, un stomac unmflat poate fi modalitate a corpului de a-ti spune ca trebuie sa bei mai multa apa

Citește și:

2. Constipatie

Constipatia este o problema destul de neplacut si indica faptul ca trebuie sa incluzi in dieta ta mai multe alimente bogate in fibre. Gazele care raman prinse in interiorul tau nu vor sta linistite prea mult timp si vor incepe sa se manifeste zgomotos cand te astepti mai putin.

Include treptat in dieta ta alimente bogate in fibr, in caz contrar problema se va agrava. Opteaza pentru paine si cereale integrale si stai departe de painea alba. Delecteaza-te cu smoothie-uri si fructe de padure. Delicios, nu-i asa?

3. Stresul cronic

Stresul poate provoca balonare. Atunci cand esti stresata, sistemul digestiv nu reuseste sa isi indeplineasca functia in mod corespunzator. Prin urmare, incearca sa te eliberezi de emotiile negative si vei rezolva problema pentru totdeauna.

4. Mananci prea repede

Alimente mestecate partial se digera lent si duc la balonare. Prin urmare, data viitoare cand te asezi la masa, acorda-ti timp si mesteca mancarea cat poti de bine.

Citește și:

5. Carbohidrati in exces

Consumul excesiv de carbohidrati poate contribui la balonare. Mananca alimente sarace in carbohidrati si renunta la zahar si alcool. Mananca cat mai multe fructe proaspete si legume.

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.