Usturoiul este unul dintre acele ingrediente secrete care reuseste sa stimuleze imunitatea atunci apare o raceala. Proprietatile sale antimicrobiene pot tine la distanta tusea si nasul infundat,
Un text scris cu drag pentru tine de
Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.
_______
Usturoiul este unul dintre cele mai valoroase ingrediente din bucatarie, in intreaga lume. Are o aroma unica, proprietati magice (pazeste de blesteme si duhuri rele) si uimitoare puteri tamaduitoare. Natasha Edwards stie foarte bine aceste lucruri. A crescut pe o plantatie de usturoi din Isle of Wight alaturi de familia ei.
Natasha Edwards este autoarea cartii The Goodness of Garlic: 40 Amazing Immune-boosting Recipes care contine retete bazate exclusiv pe usturoi. ”Usturoiul este unul dintre acele ingrediente secrete care reuseste sa stimuleze imunitatea atunci apare o raceala. Proprietatile sale antimicrobiene pot tine la distanta tusea si nasul infundat,” spune autoarea.
Am ales din cartea sa o delicioasa reteta de supa care te va ajuta sa scapi de guturai cat ai spune...usturoi.
Beneficiile supei de usturoi
Supa de usturoi face minuni daca iti simti nasul infundat sau sistemul imunitar slabit. Cantitatea mare de usturoi te poate surprinde, insa aroma este fantastica. Ciupercile Shiitake sunt un simbol al longevitatii in Asia si o excelenta sursa de seleniu, un antioxidant cunoscut care joaca un rol vital in stimularea sistemului imunitar.
Cantitate: 4 portii
Ingrediente pentru supa de usturoi
30 de grame de ciuperci Shiitake
1 lingura ulei de masline
1 ceapa alba medie, fin tocata
1 bucata de ghmbir cat degetul mare, decojita si rasa
1 intreg bulb de usturoi, cojit
4 cesti de apa
1 lingura de pudra de bulion de legume
Suc de la o lamaie
Sare de mare si piper negru proaspat macinat
preparare
Mod de preparare pentru supa de usturoi
1. Se toarna o cana de apa fierbinte peste ciupercile uscate intr-un bol si se lasa la macerat timp de 10 minute.
- Reteta de vin fiert cu efecte terapeutice. Ce vin e bine sa alegi pentru fiert si ce condimente sa adaugi
- Rețetă pastramă din piept de pui - un aperitiv ideal pentru masa de Crăciun
- Rețeta de piftie de porc a lui Cătălin Scărlătescu. Uite ce trebuie să faci pentru ca preparatul să fie unul de succes
2. Intre timp, se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se adauga ceapa si ghimbirul si apoi usturoiul. Prajeste usor pana ingredientele se inmoaie si devin aromate.
3. Se adauga ciupercile si apa in tigaie, plus orice ciuperci proaspete, apoi se amesteca si se adauga sucul de lamaie.
4. Se asezoneaza dupa gust si se fierbe usor cu capacul pus timp de cel putin 2 ore. In mod alternativ, se vasul poate fi transferat in cuptorul incalzit la temperatura joasa. Se mananca cu paine proaspata si corcanta.
Pofta buna!