Setari Cookie-uri

5 motive pentru a fi bun

Iata cinci motive pentru a fi bun nu doar de sarbatori.

Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

via GIPHY

Decembrie ne este drag in ciuda frigului si a zilelor scurte. Este o perioada in care ne deschidem sufletele, in care ne dorim sa fim mai buni si sa ajutam. Vrem sa impartasim cu toata lumea bucuria noastra. Aceasta este o stare naturala care poate fi cultivata si in restul anului, prin implicarea in actiuni caritabile sau sprijinirea unor cauze de care ne pasa. Iata cinci motive pentru a fi bun nu doar de sarbatori.

1. Vei intalni o multime de oameni interesanti pe care nu i-ar fi intalnit altfel.

Tom Freston, co-fondator al MTV, a declarat despre voluntariat: "O usa se deschide spre alte zece usi. A da inapoi a facut cercul meu de prieteni si cunostinte mult mai divers si interesant."

Citește și:

2. Te vei distra.

Atunci cand activistii si voluntarii au fost intrebati despre modul in care s-au simtit atunci cand au contribuit la diferite cauze, sentimentul fericirii si camaraderia promovata prin experiente intense comune au fost una dintre temele frecvent exprimate. Acesta este doar unul dintre motivele pentru cei care fac sacrificii pentru a face o diferenta sunt unii dintre cei mai fericiti oameni din lume.

3. Te ajuta sa vindeci experientele dureroase.

Intr-un studiu efectuat in randul membrilor Alcoolicilor Anonimi s-a demonstrat ca cei care i-au ajutat pe altii au reusit sa se tina departe de alcool iar nivelul lor de depresie a fost mai mic. Expertii numesc aceasta situatie principiul "vindecatorului ranit" principiu. Ajutorul ii vindeca atat pe cei aflati in nevoie cat si pe cei care il ofera.


Copyright interior si prima pagina: Gustavo Frazao / Shutterstock

Citește și:

4. Vei gasi implinirea.

Oricine care a auzit de ierarhia nevoilor a lui Maslow stie ca in varful acesteia se afla propria implinire. Laa cel mai inalt nivel, individul lucreaza sa-si indeplineasca propriul potential. Ceea ce se stie mai putin insa este ca Maslow a reactualizat piramida la putina vreme de a deceda si a plasat deasupra nevoii de implinire personala, nevoia de transcendenta. Individul cauta un scop nobil in viata, care implica binele altor persoane.

5. Vei gasi fericirea.

In 2009, psihologul german Malte Klar si profesorul american Tim Kasser ajuns la concluzia ca activismul sau implicarea in cauze sociale satisfac multe dintre cerintele necesare fericirii umane precum sentimentul de eficacitate, convingerea ca putem schimba lumea in bine, o retea sociala bogata si sentimentul ca facem parte din ceva mai mare decat propriile preocupari individuale. Toate aceste lucruri ne fac mai fericiti.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Decembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.