Setari Cookie-uri

Ignoranta ucide!

Astazi mi s-a confirmat, a nu stiu cata oara, ca ignoranta ucide. Dar nu la modul figurat, ci la cel mai trist si propriu mod posibil.

Astazi mi s-a confirmat, a nu stiu cata oara, ca ignoranta ucide. Dar nu la modul figurat, ci la cel mai trist si propriu mod posibil.

In metrou, zona Gara de Nord, se urca o femeie pe la 60 de ani. Incepe si imparte numai femeilor din metrou niste fluturasi, cred ca stie toata lumea ce stresanti pot sa fie oamenii care se ocupa cu asa ceva. Imi aplic zambetul amar in fata atacului de celuloza imprastiata femeilor de langa mine.
Intrigant era faptul ca gestul avea o tenta feminista si imi iau portia mea de pliant, mai ales ca nu puteam sa jignesc biata femeie care facea eforturi sa mearga si sa imparta respectivele chestii. Acum daca tot am primit asta, sa vedem ce scrie. Uimitor, nu era nimic de genul trimite 36787 de sms-uri si poti sa castigi un ceas sau mai stiu eu ce. Era o campanie de informare si prevenire asupra cancerului de col uterin. A aparut un vaccin pe piata, chiar foarte bun din cate am inteles, impotriva virsului care provoaca acest tip de cancer. Laudabila initiativa zic eu, in sfarsit se face ceva in tara asta Domnule.

In fata mea ceva care semana cu o femeie sau asa ceva incepe si tipa ca ea nu vrea asa ceva, sa ia pliantul din fata ei. Toata lumea masca, femeia care le impartea ii explica frumos ca este o campanie pentru un vaccin si asa mai departe. Feneia respectiva insista si mai tare sa plece de langa ea cu acel lucru absolut inofensiv si salvator de vieti daca e sa analizam.
Femeia pleaca, eu raman marcata de gestul de neinteles al unei femei care traieste in secolul 21 (sper) si nu vrea nici macar sa arunce privirea pe un amarat de pliant care nu facea altceva decat sa o avertizez asupra unei boli mortale.

Sa il mai aud eu pe ala care spune ca in tara asta lumea nu este informata si de aia fetele nasc la 13 ani, oamenii se imbolnavesc de SIDA, cancer si altele. Sunt informati, dovada ca niste minti luminate cum sunt medicii ginecologi din Romania isi bat capul sa printeze fluturasi pentru femei, sa le faca vaccinul respectiv care te protejeaza de CANCER, sa le roage sa isi faca testul PAPANICOLAU. Dar pentru cine, pentru niste persoane isterice, ignorante, care refuza sau poate nu stiu sa citeasca 3 randuri?

Prin urmare, pentru ca astazi nu a avut chef sa bage in seama un pliant si o femeie binevoitoare, probabil senila dupa parerea ei, maine ar putea sa fie una dintre cele 650 de femei care mor zilnic din cauza cancerului de col uterin.
Ignoranta ucide.

www.stopcancerdecol.ro

Alexandra
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.