Setari Cookie-uri

Echivalenta dintre cancer si divort

Exista o legatura echivalenta intre divort si cancer? Studiile arata ca unele forme de cancer duc la cancer dar si divortul, supararea in sine poate favoriza aparitia cancerului.

Exista o legatura echivalenta intre divort si cancer? Studiile arata ca unele forme de cancer duc la cancer dar si divortul, supararea in sine poate favoriza aparitia cancerului.

Cancerul implica divortul ?

Riscul de a divorta este mult mai mare in cazul persoanelor care sufera de o forma de cancer care intr-un fel sau altul poate influenta viata in doi. De obicei, partenerul este alaturi de cel care este bolnav insa nu reuseste sa-i ramana fidel asa cum ar trebui.

Echivalenta dintre cancer si divortIn cazul cancerului cervical femeile au riscul mai mare sa divorteze daca au o varsta tanara, sansele de divort scad insa o data cu inaintarea in varsta.

Un studiu norvegian arata ca pentru cancerul testicular sansele de divort sunt de 34% in cazul barbartilor de 20 de ani si scade la 16% daca barbatii ajung la varsta de 60 de ani.

Se pare ca aceste rezultate sunt cauzate de faptul ca aceste tipuri de cancer afecteaza viata intima si in timp se ajunge la disparitia totala a acesteia.

Procentul de divort este mai mare in privinta persoanelor tinere deoarece la aceasta varsta nu se creeaza o legatura atat de stransa intre parteneri.

Daca divortul este intr-un stadiu mai avansat si exista posiblitatea ca persoana in cauza sa moara se pare ca procentul divorturilor este mult mai mic.

Cancerul cervical omoara anual sute de mii de femei. Acest lucru ar trebui sa le faca pe toate femeile sa nu uite de controalele ginecologice.

Divortul implica aparitia cancerului?

Ar trebui privita aceasta legatura dintre divort si cancer si din acest punct de vedere. Este greu de imaginat cum o persoana care spune ca-si iubeste partenerul/partenera poarte divorta intr-un moment atat de dificil.

Este mult mai greu de inteles daca nu ne aflam exact in acea situatie si poate nu ar trebui sa judecam. Dar cum ramane cu persoanele care se imbolnavesc in urma unui divort? Nu inseamna ca se ajune la cancer, insa supararea poate provoca un soc care sa afecteze sanatatea oricarei persoane.

Aceste socuri nu depind de noi si poate, uneori, cand ne credem mai puternici, realizam ca de fapt suntem mult mai slabi in fata sentimentelelor decat in fata oricarui obstacol de alta natura prezent in viata noastra.

Fiecare dintre noi am trecut printr-o dezamagire si stim cum aceste sentimente par sa “roada” nu doar din suflet ci si din propria sanatate.

Sursa: Garbo.ro
Citeste si alte articole pe Garbo!

Meseria de nevasta


Munca mea, viata mea

Divortul si cariera
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.