Setari Cookie-uri

Protejati-va de frig!

Recomandarile Ministerului Sanatatii pentru protejarea starii de sanatate a populatiei si prevenirea situatilor de urgenta in aceasta perioada cu temperaturi extrem de scazute si caderi abundente de zapada.

Recomandarile Ministerului Sanatatii pentru protejarea starii de sanatate a populatiei si prevenirea situatilor de urgenta in aceasta perioada cu temperaturi extrem de scazute si caderi abundente de zapada.

1.Evitarea deplasarii in spatii deschise si a expunerii la frig. In cazul in care este necesara deplasarea in spatii deschise atunci este recomandata folosirea de mijloace de protectie adecvate (caciuli, manusi etc)

2. Consumul de alimente bogate in proteine si grasimi nesaturate, fructe, legume

3. Evitarea consumului de bauturi alcoolice.

4. Acordarea unei atentii speciale copiilor, evitarea situatiilor in care acestia sunt lasati sa astepte in interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distante lungi in vehicule fara posibilitati de climatizare i neechipate corespunztor.

5. Persoanele varstnice, in special cele cu afectiuni cardiace si respiratorii, vor evita deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele decompensarii acestora in conditii de temperaturi scazute.

6. Incalzirea corespunzatoare a locuintelor si spatiilor inchise de locuit si evitarea utilizarii instalatiilor improvizate care pot duce la intoxicatii cu monoxid de carbon

7. Expunerea prelungita a extremitatilor la temperaturi scazute poate duce la producerea degeraturilor. In acest caz este de evitat automedicatia i este recomandata consultarea unui medic

A fost reactivata linia gratuita pentru situatii de urgenta -TELVERDE

Ministerul Sntții Publice informeaza populația c incepand cu data de 3 ianuarie 2008 a fost reactivat linia gratuit pentru situații de urgenț -TELVERDE.

In fiecare zi, intre orele 9.00- 18.00, la numarul 0 800 800 187, cetatenii pot suna pentru a semnala cazuri de urgențe medicale și pentru a afla de la medici recomandrile din aceast perioad.

Linia va functiona pe perioada cat se va mentine situatia meteo nefavorabila.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.