Setari Cookie-uri

Saptamana cancerului de col uterin

Aminteste-ti... sa faci testare citologica Papanicolau

In perioada 20-26 ianuarie 2008, Romania marcheaz pentru a doua oar consecutiv “Sptmana European de Prevenire a Cancerului de Col Uterin”

Bucureti, 20 ianuarie 2008

In perioada 20 - 26 ianuarie 2008, Romania marcheaz pentru a doua oar consecutiv, alturi de toate celelalte ri europene, “Sptmana European de Prevenire a Cancerului de Col Uterin” - o iniiativ a Asociaiei Europene pentru Cancer Cervical (ECCA*). Campania are ca scop educarea femeilor pentru prevenirea cancerului de col uterin.

“Amintete-i de testarea citologic i de vaccinare. Cancerul de col uterin poate fi prevenit”.

Aceasta este deviza campaniei menit s aminteasc femeilor de toate varstele c o boal grav i care este provocat de tipurile oncogenice ale papilomavirusului uman (HPV) poate fi combtut prin testare citologic regulat (testul Papanicolaou) i prin vaccinare. Campania de informare se adreseaz deopotriv autoritilor, care trebuie s se implice mai mult in dezvoltarea unor programe medicale bine puse la punct pentru testarea eficient a tuturor femeilor, dar i profesionitilor in domeniul sntii pentru depistarea bolii in stadii incipiente i publicului.

Compania GlaxoSmithKline este i anul acesta alturi de ECCA in organizarea celei de-a doua Sptmani de Prevenire a Cancerului de Col Uterin. Astfel, GlaxoSmithKline continu campania de informare i educare pentru prevenirea cancerului de col uterin, pe care a dezvoltat-o pe parcursul anului trecut i care s-a bucurat de sprijinul a 19 femei celebre din Romania.

Prima Sptman European de Prevenire a Cancerului de Col Uterin a avut loc in ianuarie 2007, la iniiativa ECCA in parteneriat cu organizaii tiinifice europene, cu grupuri de sprijin pentru pacieni i cu industria farmaceutic, un suport important fiind adus de GlaxoSmithKline (GSK). Organizarea acestei prime sptmani de prevenire a cancerului de col uterin a reunit in Romania, cel mai mare numr de parteneri in comparaie cu celelalte ri din Europa unde a fost derulat acest proiect. Acoperirea media a fost impresionant i a fost distribuit un numar important de materiale informative atat medicilor cat i publicului larg.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.