Setari Cookie-uri

Respectarea regulilor de igiena in spitale

Respectarea regulilor de igiena de catre personalul spitalelor ar salva mii de vieti in fiecare an. Un studiu efectuat n 2007 de catre o companie de cercetare britanica arata ca standardul de igiena nu a atins inca cel mai ridicat nivel si, in fiecare an, din cauza nerespectarii regulilor elementare de igiena, 5.000 de persoane risca sa cunoasca diferite afectiuni ce pot conduce la infectii severe si dificil de tratat.

Respectarea regulilor de igiena de catre personalul spitalelor ar salva mii de vieti in fiecare an. Un studiu efectuat în 2007 de catre o companie de cercetare britanica arata ca standardul de igiena nu a atins inca cel mai ridicat nivel si, in fiecare an, din cauza nerespectarii regulilor elementare de igiena, 5.000 de persoane risca sa cunoasca diferite afectiuni ce pot conduce la infectii severe si dificil de tratat.

In Statele Unite ale Americii, in fiecare an aproximativ 5% dintre persoane acuza diverse forme de infectii cauzate de nerespectarea normelor de igiena, al caror tratament presupune costuri totale in valoare de 4.6 milioane de dolari.

„Compania Paper Plus a accentuat in mai multe randuri importana respectarii normelor de igiena in spatiile publice, a utilizarii produselor de igiena, care protejeaza cu adevarat sanatatea oamenilor. Cu toate ca acestia incep sa inteleaga diferenta dintre a utiliza un prosop de hartie si un uscator cu aer cald pentru stergerea mainilor, cunoscut fiind faptul ca uscatorul cu aer cald dezvolta bacteriile, fiind un mediu umed si inchis, in timp ce servetelele din hartie asigura un mediu steril, aceasta preocupare nu a devenit una constanta, din pacate, asa cum o demonstreaza si studiile efectuate pana in prezent. De aceea, credem ca este necesara desfasurarea unor campanii de informare in aceasta privinta la nivelul fiecarei tari, inclusiv in Romania, tara care se confrunta cu aceeasi situatie ca si celelalte state europene”, declara Marian Ivan, General Manager Paper Plus.

Reprezentantii Paper Plus sunt insa optimisti in ceea ce priveste gradul de constientizare a importantei utilizarii prosoapelor de hartie in toaletele publice din Romania pe viitor, un motiv constand in studiile efectuate pe continent. Conform unui studiu realizat in Europa si citat de Paper Plus, mai mult de 50% dintre germani prefera sa isi usuce mainile dupa spalare cu prosoapele de hartie, in comparatie cu 24% dintre respondenti care au optat pentru uscatoarele cu aer cald i 11% care prefera sa utilizeze prosoape din materiale textile.

Potrivit aceluiai studiu citat de Paper Plus, dispenserele de prosoape de hartie sunt tot mai populare in Franta i Belgia, si mai ales, in Olanda, unde uscatoarele cu aer cald se regasesc intr-un procent de doar 7% dintre toalete. In Germania i tarile scandinave, respectarea standardelor de dotare a toaletelor devine tot mai importanta, fiind utilizate dispenserele electronice i sistemele automate de prosoape de hartie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.