Kudika
21 Aprilie 2008

Congresul European de Medicina Estetica, organizat pentru prima data ţn Romania, trage un semnal de alarma in ceea ce priveste riscurile la care sunt supuse din ce in ce mai multe femei care apeleaza la tehnici de infrumusetare neautorizate, utilizate in medicina estetica.

Congresul European de Medicina Estetica, organizat pentru prima data în Romania, trage un semnal de alarma in ceea ce priveste riscurile la care sunt supuse din ce in ce mai multe femei care apeleaza la tehnici de infrumusetare neautorizate, utilizate in medicina estetica.

Ce risti atunci cand iei antibiotice 'dupa ureche'. Cele mai comune 5 efecte secundare

Din dorinta de schimbare si lipsa de informare, mii de femei care apeleaza la diferite metode de infrumusetare, ajung sa fie victimele unor aparate neomologate si ale unor acte „medicale” neprofesioniste, avand repercusiuni foarte grave, pentru o perioada indelungata de timp.

Folosite pentru imbunatatirea temporara a infatisarii sau pentru moderarea ridurilor si a altor aspecte neplacute ale tenului, tehnicile chirurgicale de infrumusetare neomologate sau realizate de personal neautorizat, prezinta o serie importanta de inconveniente. Astfel durerea, infectarea, inrosirea sau invinetirea zonei, umflaturile ║i sensibilitatea marita a pielii sunt completate de surpriza unei mutilari temporare sau chiar permanente a pacientei. La nivel european, numarul femeilor care au ajuns sa fie desfigurate, in urma interven■iilor realizate de asa-zisii specialisti, a crescut la cateva mii.

„Femeile trebuie sa constientizeze riscurile la care se supun in momentul in care opteaza pentru metode invazive care folosesc substante neautorizate sau proceduri de tip peeling, dermabraziune, laser, bisturiu, fillere etc. Pacientele trebuie sa stie ca acestea sunt interventii chirurgicale care presupun durere, anestezie, dar si prezenta unor efecte adverse, deosebit de grave, in cazul in care nu sunt realizate de medici specializati in medicina estetica. De aceea, trebuie luata in considerare importanta realizarii acestor interventii chirurgicale in cabinetele medicale specializate si nu in saloanele de infrumusetare”, declarŃ Dr. Mihaela Leventer, Presedinte al Societatii Romane de Medicina Estetica.

Editia de anul acesta a Congresului European de Medicina Estetica coincide cu cea de-a VII-a editie a Conferintei Nationale de Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala, si va beneficia de participarea a 40 de medici specializti renumiti la nivel international, precum Prof. Jean-Jacques Legrand, parintele medicinei estetice, Prof. Carlo Alberto Bartoletti, ucenic al Dr. Ana Aslan, precum si fiul sau Emanuele Bartoletti, specialist in chirurgie plastica si practician al tehnicilor de utilizare a toxinei botulinice, alaturi de Prof. Brigitte Dréno din Nantes.

Cum slabim fara efort?

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: