Setari Cookie-uri

3 secrete ale imunitatii

Starea de sanatate este foarte importanta pentru dispozitia noastra si buna desfasurare a activitatilor zilnice.

Starea de sanatate este foarte importanta pentru dispozitia noastra si buna desfasurare a activitatilor zilnice.

Un rol important in mentinerea starii de sanatate il joaca sistemul imunitar.

Secrete pentru mentinerea imunitatii

Pozitivismul

Starea psihica influenteaza sanatatea. Atunci cand suntem anxiosi, depresivi, stresati, tristi, in organismul nostru se produc multe modificari, sunt secretate substante cu rol hormonal sau in activitatea sistemului nervos care epuizeaza sistemul energetic, scad activitatea celulelor si de asemenea productia de celule albe (cu rol imun) si de anticorpi. Se cunoaste deja ca psihicul poate declansa diverse boli, existan o specialitate care se ocupa cu astfel de situaii numita psihosomatica (psihologie medicala)..

Odihna

In timpul somnului in organism se desfasoara procese de refacere energetica,regenerare nevosa si celulara. La fel se intampla si cu sistemul imunitar. Globulele albe cu rol in captarea si procesarea antigenelor (microbi) declanseaza si ele procese de reparare membranara si reorganizare a sistemelor intracelulare. La fel se intampla si cu sistemele de producere a anticorpilor sau cu celelalte elemente ale sistemului imun.

Citește și:

Alimentatia

Fara nutrientii necesari celulele nu s-ar putea hrani si nici nu ar putea sistetiza diverse substante. Elementele sistemului imunitar depind de multi nutrienti, cum ar fi proteine (din care sunt constituiti anticorpii), glucoza pentru obtinerea energiei, lipide pentru refacerile membranare dar si vitamine si minerale care asigura o buna functionare nu doar a sistemului imunitar ci a organismului in intregime. Toate acestea le obtinem prin consumul de alimente precum: carne de pui si peste, uoa, lactate, fructe, legume, fructe de mare, ceaiuri etc.

Pentru a intelege mai multe detalii privind sistemul imunitar si modul de functionare al acestuia cititi: "Reteta sanatatii".

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.