Setari Cookie-uri

Influenta culorilor asupra somnului nostru

Relaxeaza-te si imagineaza-ti ce vei face in aceasta incapere, ce atmosfera iti doresti sa traiesti aici si in functie de aceste criterii, hotaraste-te ce culoare vei pune in camera. Dormitorul este cea mai importanta camera a unei case, asa ca acorda-i toata atentia. 1.Albastru si verde - amandoua sunt culori foarte relaxante atata timp cat amitesc de natura: verde-vegetatie, albastru-cerul, apa. Sunt culori relaxante care te face sa te simti relaxat dupa o zi de munca. Nu e de mirare ca de foarte multe ori gasim aceste culori in dormitoarele adultilor. 2.Negru si alb - Negru ofera adesea impresia de loc stramt, face camera mai mica, ceea ce poate parea depresiv pentru ca nu permite luminii sa se instaleze in incapere. Albul are efectul opus. Face camera mare si luminoasa. Dar pentru unele persoane simt ca e prea mult aceasta culoare si asta le poate afecta somnul si odihna. Poate avea si semnificatia ying si yang pentru multi. 3.Violet deschis - Fiind culoarea lavandei, te calmeaza si in acelasi timp te poarta pe taramul imaginatiei. Foarte buna nuanta pentru sezonul cald. Poti folosi in incapere si arome de lavanda pentru a avea un somn profund si linistitor. 4.Rosu si galben - amandoua sunt culori vii, active. Sunt foarte potrivite camerelor unde iti petreci cel mai mult timp sau unde ai cele mai multe activitati. Nu sunt niste culori indicate pentru dormitor deoarece nu te poti odihni bine. Bineinteles ca poti combina alte culori cu rosu si galben si astfel obtii un dormitor primitor si plin de viata. Sau mai bine iti cumperi o lenjerie de pat rosie sau pui aplice pe pereti galbene. 5.Turcoaz - te calmeaza atunci cand esti stresat pentru a putea avea un somn linistit, este o culoare non-agresiva care iti va aduce un somn linistit si vei visa numai marea, oceanul sau cerul. 6.Portocaliu si maro - iti va da energia necesara pentru intreaga zi, un dormitor cu aceste doua culori va fi dinamic si iti va da si tie adrenalina necesara. Somnul este destul de bun intr-o incapere decorata in aceste culori.

Relaxeaza-te si imagineaza-ti ce vei face in aceasta incapere, ce atmosfera iti doresti sa traiesti aici si in functie de aceste criterii, hotaraste-te ce culoare vei pune in camera. Dormitorul este cea mai importanta camera a unei case, asa ca acorda-i toata atentia.

influenta culorilor asupra somnului 1.Albastru si verde - amandoua sunt culori foarte relaxante atata timp cat amitesc de natura: verde-vegetatie, albastru-cerul, apa. Sunt culori relaxante care te face sa te simti relaxat dupa o zi de munca. Nu e de mirare ca de foarte multe ori gasim aceste culori in dormitoarele adultilor.

2.Negru si alb - Negru ofera adesea impresia de loc stramt, face camera mai mica, ceea ce poate parea depresiv pentru ca nu permite luminii sa se instaleze in incapere. Albul are efectul opus. Face camera mare si luminoasa. Dar pentru unele persoane simt ca e prea mult aceasta culoare si asta le poate afecta somnul si odihna. Poate avea si semnificatia ying si yang pentru multi.

Citește și:

3.Violet deschis - Fiind culoarea lavandei, te calmeaza si in acelasi timp te poarta pe taramul imaginatiei. Foarte buna nuanta pentru sezonul cald. Poti folosi in incapere si arome de lavanda pentru a avea un somn profund si linistitor.

4.Rosu si galben - amandoua sunt culori vii, active. Sunt foarte potrivite camerelor unde iti petreci cel mai mult timp sau unde ai cele mai multe activitati. Nu sunt niste culori indicate pentru dormitor deoarece nu te poti odihni bine. Bineinteles ca poti combina alte culori cu rosu si galben si astfel obtii un dormitor primitor si plin de viata. Sau mai bine iti cumperi o lenjerie de pat rosie sau pui aplice pe pereti galbene.

5.Turcoaz - te calmeaza atunci cand esti stresat pentru a putea avea un somn linistit, este o culoare non-agresiva care iti va aduce un somn linistit si vei visa numai marea, oceanul sau cerul.

Citește și:

6.Portocaliu si maro - iti va da energia necesara pentru intreaga zi, un dormitor cu aceste doua culori va fi dinamic si iti va da si tie adrenalina necesara. Somnul este destul de bun intr-o incapere decorata in aceste culori.

Autor: Daniela Ogiolan
Institut: www.terapiam.ro

Sursa: Psiholife.ro

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.