8 obiceiuri care te pot costa ani din VIATA!

8 obiceiuri care te pot costa ani din VIATA!

S-ar putea sa te surprinda ceea ce vei citi! Afla obiceiurile negative pe care le ai si pe care poate, nici macar nu le-ai constientizat, dar care iti scurteaza viata!

Sursa: Garbo.ro

8 obiceiuri care te pot costa ani din VIATA:

1. Obiceiul de a avea o obsesie cu privire la varsta ta

Gandul ca vine ziua ta si a mai trecut un an, te face sa te simti trista? Cu totii avem momente cand ne simtim tristi din cauza trecerii timpului, dar gandurile acestea, fara sa constientizam, ne fac foarte mult rau.

Nu mai fi atat de conectata la negativ! Traieste clipa, bucura-te de fiecare varsta si simte-te tanara si vei radia tinerete. Atunci cand anii trec, avem tendinta de a privi iar si iar, cu nostalgie catre trecut, in loc sa ne bucuram de fiecare clipa pe care o traim. Adesea, faptul de a ne confunda cu imbatranirea si trecerea timpului, ne face chiar sa aratam mai imbatraniti si ne stergem fara sa ne dam seama ani buni din viata.

nuci, oleaginoase

Foto: Shutterstock.com; nuci, oleaginoase

2. Obiceiul de a exclude oleaginoasele din dieta ta

O dieta fara nuci, migdale, caju si alte fructe oleaginoase, iti reduce cu 20% sansele de a avea un organism sanatos si in consecinta de a trai mai mult. Un studiu recent a aratat ca cei care consuma regulat aceste fructe au cu 20% mai putin risc de a se imbolnavi de cancer si boli respiratorii. Cateva oleaginoase pe zi te vor ajuta foarte mult!

3. Obiceiul de a te purta acid cu oamenii din jur

Iata un nou motiv care te poate convinge ca este mult mai bine sa fim buni si altruisti decat invidiosi, suparati mereu si acizi cu oamenii. Un studiu publicat de catre American Journal of Public Health (Jurnalul American pentru Sanatate Publica) arata ca generozitate este un dar care ne tine in viata si care, mai mult decat atat, ne face sa fim si sa ne simtim mai tineri.

Foto: Shutterstock.com; femeie, scaun

4. Obiceiul de a sta toata ziua pe scaun

Stim, nu este o veste prea buna, in aceste vremuri cand foarte multe joburi presupun un timp indelungat petercut in fata calculatorului si la birou! Dar trebuie sa constientizam efectele nocive ale acesrui stil de viata impus de societate si, ori de cate ori avem ocazia sa facem cat mai multa miscare. De exemplu, va sugeram sa urcati treptele si sa mergeti pe jos in drum spre serviciu sau alte destinatii. Orice activitate de acest gen ajuta. De asemenea, luati mici pauze de miscare si detensionare a corpului.

5. Obiceiul de a pierde noptile...

Da, nici aceasta nu este o veste prea buna pentru multe dintre noi, obisnuite cu o viata activa chiar si in timpul noptii: stat pe internet, iesiri in oras sau pentru multe dintre noi, chiar munca.

Totusi, trebuie sa constientizam importanta masiva pe care o are odihna in viata noastra. Somnul insuficient creste riscul unor boli cum ar diabetul de tip 2. De asemenea, lipsa somnului accelereaza degradarea celulelor creierului. Si lista efectelor negative poate continua la nesfarsit…

Foto: Shutterstock.com; noapte, laptop

6. TRISTETEA

Atitudinea mereu negativa fata de viata, fata de evenimentele care se petrerec in jurul tau, dauneaza sanatatii tale. Persoanele care sunt geloase, anxioase, moracanoase si stersate tot timpul, isi cresc riscul de a se imbolnavi de boli ca Alzheimer, arata un stiudiu complex, efectuat pe o perioada de 40 de ani si publicat de catre Academia Americana de Neurologie.

Daca nu reusesti sa treci singura peste perioadele triste, ia considerare si mersul la terapeut. Un psiholog ne ajuta sa deslusim sabloanele de gandire care ne fac rau si care sunt stocate undeva, la nivel subconstient.Citeste mai departe[...]

Shutterstock.com; tristete; femeie

Vizionare placuta


Kudika
22 Decembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri