HRANA VIE pentru SUFLET: 5 emotii POZITIVE care iti intaresc SANATATEA

Vindeca-ti trupul si sufletul prin puterea emotiilor si a energiilor pozitive!

Sursa: Garbo.ro

Laura Kubzansky, profesor asociat la Universitatea Harvard, sustine ca beneficiile emotiilor pozitive asupra starii de sanatate si in special asupra starii sanatatii psihice sunt foarte variate.

Pentru a demonstra aceste lucruri, Kubzansky a derulat o cercetare din care au facut parte 6000 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 25 si 74 de ani, studiu derulat pe o perioada de 20 de ani.

In urma rezultatelor si in urma analizei detaliate a cercetarii, s-a demonstrat ca urmatoarele emotii pozitive influenteaza intr-o masura foarte mare starea de sanatate si in special starea de sanatate a psihicului.

hrana vie

foto: ploaie de vara, shutterstock

Este vorba despre:

1. Optimism

Optimistii vad de fiecare data "partea plina a paharului", iar acest lucru ii ajuta in fiecare situatie sa mearga mai departe cu gandul si cu convingerea ca totul se va rezolva la un moment dat asa cum trebuie, ca lucrurile se vor aseza si ca timpul le va rezolva pe toate, asa cum spune si o vorba din batrani.
De asemenea, Scott Barry Kaufman sustine ca optimismul are efecte pozitive si asupra inimii si influenteaza buna functionare a acesteia.

Retail jobs

Un alt studiu foarte interesant demonstreaza faptul ca emotiile pozitive si in primul rand atitutinea pozitiva si optimista are beneficii surprinzatoare si asupra sistemului imunitar si a longevitatii.

2. Compasiune

Compasiunea este grija fata de cei din jur si dorinta de a-i ajuta si de a-i vedea fericiti si impliniti. O alta emotie pozitiva care ne vindeca sufletul, dar si mintea si trupul.

Barbara L. Frederickson, psiholog specializat in arta emotiilor pozitive, a derulat o cercetare in care a analizat in detaliu si in amanunt comportamentul si personalitatea persoanelor care meditau asupra acestei emotii si asupra multumirii cu ceea ce se intampla in viata lor.

S-a demonstrat ca aceasta practica, aceasta tehnica de meditatie are beneficii uimitoare in ceea ce priveste increderea in sine, scopul spiritual al vietii, spiritul social si nu in ultimul rand dorinta de a-i ajuta pe cei din jur si in special pe cei in nevoie.Citeste constinuarea pe Garbo

Vizionare placuta


Kudika
6 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri