Setari Cookie-uri

Secretul antic impotriva depresiei

Depresia este o boala care ii afecteaza pe oamenii din toata lumea si nu este de mirare avand in vedere nivelul de stres in care traim astazi. Depresia ii impinge pe oameni spre suicid, ne priveaza de somn, de energie, de visuri … practic, toate abilitatile pe care le-am fi avut ca sa experimentam frumusetea vietii se disipa din cauza depresiei.

Sursa: garbo.ro

Depresia distruge creativitatea oamenilor, dorinta de a iubi, de a face lucruri, de a se juca si chiar si dorinta de viata, spune Stephen Ildari autorul cartii "The Depression Cure".

Nu este deloc imbucurator faptul ca exista de asemenea si ignoranta cu privire la intelegerea acestei conditii. Si tocmai din acest motiv, oamenii care se confrunta cu depresia se simt rusinati sa vorbeasca despre ceea ce li se intampla.

Ceea ce trebuie fiecare dintre noi sa inteleaga este ca depresia aprinde circuitele creierului asociate durerii. Durerea emotionala pe care o simt oamenii care trec prin depresie este identica durerii fizice. Pacientii dr. Ildari au numit acesata durere "tortura" si de aceea, pentru ei gandul la moarte se infiripa ca o posibilitate de a scapa de acea durere, explica medicul intr-un discurs Ted.

Citește și:

Dar depresia nu ar trebui considerata o parte intrinseca a faptului de a fi oameni. Ca multe alte boli, si depresia este o boala a civilizatiei in care traim. Este o boala cauzata de niveluri ridicate de stres, stilul de viata modern fiind incompatibil cu evolutia genetica.

Foto: Pixabay

Foto homepage: Pixabay

Depresia este rezultatul activarii receptorilor pentru stres, pentru o perioada indelungata. Raspunsul creierului la stres este similar cu raspunsul la „starea de alarma”/la pericol si pe care creierul strabunilor nostrii l-a dezvoltat tocmai din necesitatea de a se apara de pericole. Astfel, aceasta stare de alarma cerea un raspuns rapid si intens din punct de vedere fizic, care dura in vechi timpuri cateva secunde sau cateva minute sau, in cazuri extrreme cateva ore.

„Problema oamenilor din lumea vestica este aceea ca acest sistem de alarma se activeaza pentru saptamani, luni si chiar ani, iar cand se intampla acest lucru este incredibil de toxic.”, argumenteaza specialistul.

Citește și:

Faptul de a trai intr-o stare continua de stres – asa cum li se intampla multor oameni moderni – este daunator pentru neuro-chimicalelele responsabile de activarea starii de raspuns a organismului in fata pericolelor – dopamina si serotonina.

Tot sistemul deurologic este perturbat si astfel se instaleaza depresia.
Avem nevoie de o schimbarea a stilului de viata pentru a ne redescoperi bucuria de a trai, argumenteaza medicul! Acesta spune ca pentru a invinge depresia sunt mai degraba necesari 6 pasi importanti, decat sa luam pastile si a dezvoltat astfel un program inspirat de felul cum traiau populatiile antice, pentru a-si ajuta pacientii sa depaseasca depresia.

1. Exercitiul fizic
2. Omega 3 si acizi grasi
3. Razele de soare [...] Citeste continuarea articolului pe Garbo

Un articol care are la baza o idee originala de upliftconnect.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 August 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.