Andreea BilligAutor: Andreea Billig

Opinia psihologului: Fericirea EXISTĂ într-o relaţie! Iată cele 5 secrete

________

Din care categorie de persoane singuratice faci parte?

Singuraticii se impart in doua categorii. Singuraticii extrovertiti, care nu au nici o problema sa isi faca prieteni sau sa aiba o viata sociala insa aleg sa isi petreaca cea mai mare a timpului singuri. Singuraticii introvertiti se simt mai bine si mai in siguranta atunci cand sunt departe de agitatie sau de ceilalti oameni.

Persoanele singuratice extrovertite

Singuraticii extrovertiti sunt prieteni foarte buni. Faptul ca aleg sa isi petreaca timpul cu anumite persoane inseamna ca le plac cu adevarat. Nu sunt genul de oameni care sa isi imparta timpul cu oricine.

psihologie si comportament: tipuri de persoane singuratice

Persoanele singuratice introvertite

Singuraticii introvertiti se simt coplesiti de multimi sau grupuri mari de oameni. Pe ei ii gasesti in lumea virtuala, in forumuri si comunitati. La fel ca noi toti, sunt fiinte care au nevoie de conexiunea cu semenii lor. Modul in care si-o satisfac este insa diferit. Singuratici introvertiti se gasesc si in lumea artistica. Ali Campbell, solistul trupei UB 40, este o astfel de persoana. Colegii isi amintesc ca, la inceputurile trupei, erau nevoiti sa recurga la fel si fel de mijloace pentru a-l ajuta sa prinda curaj si sa apara in fata publicului.

Poate cel mai important de retinut, este faptul ca a fi o persoana singuratica este un lucru total diferit de a te simti singura. Motivele pentru a ne bucura de solitudine, de clipele petrecute doar in compania noastra sau in mijlocul naturii sunt numeroase. Atunci cand suntem doar cu noi insene, avem ocazia de a ne cunoaste. De a sta de vorba cu noi. De a face ceea ce ne place. De a ne rasfata si de a invata sa ne iubim. Abia cand invatam sa facem asta - sa ne iubim pe noi insene, nevoia de ceilalti dispare. Iar oamenii vin spre noi ca atrasi de un magnet, fara ca noi sa facem cel mai mic efort.

Prin urmare, daca esti o persoana singuratica, bucura-te de acest dar. Loialitatea si inteligenta sunt principalele tale caracteristici. Alege-ti prietenii cu atentie si nu te teme sa spui "nu".

Foto: pixabay

Psihologia culorilor. Cum iti transformi locuinta in tot ce ti-ai dorit vreodata sa fie
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: