Setari Cookie-uri

Acesti 3 pasi iti vor transforma VIATA

Henry Ford avea o vorba: fie ca esti convins ca poti, fie ca nu, ai dreptate. Poate ca ai remarcat faptul ca ori de cate ori iti spui ca ceva este greu sau imposibil, chiar este. Pe de alta parte, atunci cand te implici in ceva avand incredere in puterile tale, totul devine foarte usor.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attrat The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Cuprinse de valtoarea veitii cotidiene, sub presiunea asteptarilor celorlalti si acelor lucruri pe care credem ca trebuie sa le facem, uitam ca viata nu ni se intampla ci ca noi o facem sa se intample. Lumea exterioara nu este altceva decat a lumii noastre interioara. Aceasta este o explicatie pentru faptul ca oamenii au experiente diferite in acelasi loc si in acelasi moment. Sau ca, in perioade de criza financiara, anumiti oameni prospera.

Nu este niciodata prea tarziu sau prea devreme sa ne transformam viata astfel incat sa traim fiecare clipa cu bucurie, sa ne simtim implinite si iubite. Totul incepe cu decizia de a nu mai accepta sa traim o existenta care ne apasa. Procesul continua apoi cu pasi realisti in directia dorita.

Citește și:

Credintele tale despre lume si viata, despre ceea ce iti sta in puteri si ce nu, despre propria valoare influenteaza felul in care percepi viata si optiunile pe care le ai. Mass- media proiecteaza imaginea unei epoci dominate de saracie, frica si conflict. O persoana care petrece mult timp in fata televizorului, va asimila aceste idei si va actiona in consecinta. La nivel de subconstient, se inmagazineaza si credintele dobandite in copilarie. Acestea pot varia de la "banii se fac greu" la "nu valorez nimic".

idesi si pasi pentru a-ti schimba viata

Credintele limitative actioneaza ca o frana in permanenta trasa. Asadar, primul pas pentru a ne transforma viata in bine este sa ne schimbam credintele. Pentru aceasta, este nevoie sa fim sincere cu noi insene si sa ne cunoastem foarte bine. Posibilitatea de crea noi cai neuronale - de a ne configura creierul este dovedita stiintific. Prin urmare, in momentul in care ne-am identificat credintele limitative, le putem inlocui cu altele noi. Afirmatiile (rostite zilnic, de mai multe ori) ne pot ajuta.

Citește și:

De indata ce ne schimbam credintele, vom constata ca se schimba si gandurile. Fizica cuantica a dovedit ca gandurile nu raman inchise in capul nostru, ci se misca in Univers in forma de unde. Ele rezoneaza cu ganduri asemanatoare si atrag situatii care le oglindesc. Nu degeaba se spune ca gandul este una dintre cele mai puternice forte din Univers. Mentinerea unor ganduri pozitve ne poate ajuta sa ne atingem mai usor telurile si, mai ales, sa avem viata pe care ne-o dorim. Gandurile pozitive contribuie la starea noastra de sanatate ba chiar mai mult ne mentin tinere si frumoase pentru mai multa vreme.

Cel de-al treilea pas este sa constientizam ca intotdeauna putem alege si sa punem in practica. Nu putem schimba lumea exterioara in mod direct insa intotdeauna avem de ales cum ne raportam la ea. Ce vei face atunci cand te vei trezi si vedea ca ploua? Te vei gandi, incruntata, la nebunia din trafic sau vei avea grija sa iei cu tine cu CD cu muzica preferata si sa te bucuri de drumul pana la birou? Vei lua personal atitudinea nesuferita a sefei tale sau o vei trata cu compasiune, gandindu-te ca are o zi proasta?

Citește și:

In fiecare clipa a vietii tale ai de ales. Sa ramai sau sa pleci. Sa accepti sau sa refuzi. Sa iubesti sau sa iti fie frica. Sa iti asumi riscuri sau sa ramai in zona de confort. Sa fii nefericita sau sa iti transformi viata asa cum iti doresti.

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.