Setari Cookie-uri

Care este imaginea ta despre succes?

Intr-o dimineata, imediat dupa micul dejun, am avut un moment de revelatie. Desi imi doream sa am succes, imaginea mea despre succes era un pic neclara. Am luat un pix si am inceput sa scriu.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

De la diplome la like-uri

Fiecare parinte doreste ca odrasla sa sa devina un om de succes. In civilizatia occidentala, succesul este legat cu precadere de lumea materiala si de o sumedenie de simboluri. Sau de a fi primul sau cel mai bun la ceva. In copilarie, asociem succesul cu diplomele, medaliile sau locurile intai pe care le castigam la diverse concursuri.

Foto interior si prima pagina: Rawpixel.com / Shutterstock

Noi, fetele, incepem sa experimentam succesul la sexul opus in functie de numarul de cereri de prietenie primite, la care adaugam in ziua de astazi numarul de like-uri de pe pagina de Facebook. Si apropos de asta, de cat ori iti verifici profilul dupa ce postezi o poza cu tine?

Citește și:

Mai tarziu, succesul inseamna bani, statut social, un job intr-o companie de top sau o functie de conducere. Haine cumparate din magazine scumpe, vacante in alte tari. Nu stiu daca ai obervat insa, in general, cand se vorbeste despre succesul unei persoane, se mentioneaza aceste aspecte si mai putin bucuria din viata sa.

Uneori, oamenii care afiseaza toate insemnele exterioare ale succesului, sunt foarte nefericiti.

Unul dintre motive este acela ca nu stau suficient de vorba cu ei insisi despre succes. Se lasa condusi de o viziune a succesului care nu le este proprie.

O alta definitie a succesului

Dupa o pagina intreaga scrisa, am ajuns la o definitie simpla a succesului: a fi in armonie cu tine insati. Asta presupune, desigur, sa te cunosti foarte bine, sa stii cine esti si ce vrei. Sa nu uiti ca cele patru cadrane ale existentei - viata personala, profesie, sanatate, finante, se intrepratrund. Si ca un dezchilibru intr-unul le afecteaza si pe celelalte.

Citește și:

Recunosc ca primele elemente din lista mea au fost cele materiale. Si dintr-un spirit de fronda impotriva unor prejudecati adanc inradacinate precum "banii sunt ochiul dracului", "banii nu aduc fericirea" sau "numai cine fura, ajunge bogat". Nu este nimic rau sau gresit in ne bucura de ceea ce putem cumpara cu bani atata vreme cat nu devenim sclavele obiectelor, nu ne distrugem trupurile sau planeta. Cred ca sunteti de acord cu mine ca si mancarea capata alt gust atunci cand o savuram dintr-o farfurie frumoasa. Nu in ultimul rand, o abundenta financiara ne permite sa ii ajutam pe cei aflati in nevoie.

Pe masura ce am continuat sa scriu, m-am apropiat de sufletul meu si nevoile au inceput sa se schimbe. Pe lista au aparut cuvinte precum libertate, bucurie, a-mi pune talentul in slujba oamenilor, a evolua si a ma reinventa constant. Am adaugat o stare de sanatate perfecta si iubire. Intr-un cuvant, armonie.

Citește și:

Noi, oamenii, suntem pe cat de asemanatori, pe atat de diferiti. Este greu de dat o definitie a succesului general valabila. De aceea, nu conteaza ce cred altii despre succes, conteaza ce crezi tu si ce anume isi doreste sufletul tau.

Vizionare placuta


Kudika
9 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.