Setari Cookie-uri

Stiinta fizionomiei in intelepciunea chineza: Raiul, Omul, Pamantul

Intr-o masura mai mare sau mai mica, suntem cu totii cititori in ... fete. Atunci cand intalnim o persoana pentru prima data, o evaluam si ne formam o opinie in mod inconstient. Si asta pentru ca prima interactiune dintre oameni se petrece la nivel energetic. Iar energia nu minte.

Chinezii au o forma alternativa de a afla mai multe despre o persoana. Este vorba de arta straveche a cititului fetei umane.

Un amanunt deloc de neglijat este faptul ca in trecut, cam pana pe vremea lui Henric al VIII lea, in scoli se studiau stiintele fizionomiei si cititului in palma.

Foto interior si prima pagina: Copyright petrunjela / Shutterstock

Chinezii impart fata in trei parti distincte: Raiul (fruntea), Omul (partea de la sprancene pana la baza nasului) si Pamantul (partea de la nas la barbie). Raiul are legatura cu primii ani ai vietii, Omul, cu varsta mijlocie iar Pamantul, cu varsta senectutii.

Orice cicatrice, malformatie sau pata sugereaza o problema asociata cu acea perioada din viata. Semnele negre sau gri denota probleme temporare sau permanente, in functie de tipul semnului respectiv. Chiar si depigmentarea are o interpretare aparte.

Citește și:

Raiul

Daca aceasta zona este curata, neteda si bine definita, persoana va avea un start bun in viata, parinti buni si o educatie aleasa.

Cicatricele si depigmentarile indica o copilarie agitata si o educatie slaba. Problemele sunt cu atat mai grave pentru un barbat atunci cand semnele se afla pe partea stanga iar pentru o femeie, pe cea dreapta.

O frunte larga are conotatii pozitive insa in cazul femeilor poate sugera relatii personale problematice. Liniile de pr frunte au o semnficatie aparte, unele anuntand noroc, altele ghinion.

Omul

Daca partea mediana a fetei este armonioasa si frumos dezvoltata, fara semne, inseamna ca persoana respectiva va avea o viata fericita si productiva, precum si succes in cariera. Atunci cand apar imperfectiuni, se poate vorbi de nefericire. In cazul in care partea mijlocie a fetei este mai lunga decat celelate doua, inseamna ca persoana respectiva este hotarata si disciplinata. Felul in care arata fata noastra este si un indiciu al starii de sanatate. De exemplu, pungile de sub ochi indica deshidratare si probleme cu rinichii.

Citește și:

Pamantul

O parte inferioara a fetei frumos conturata anunta o senectute fericita, relatii dintre cele mai fericite cu copiii si nepotii, prosperitate si confort. In caz contrar, se poate vorbi de nefericire si saracie.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.