Setari Cookie-uri

6 reguli ca sa-ti fie BINE!

Bunica mea avea o vorba: fa ce vrei dar fa sa iti fie bine.

Copyright interior si prima pagina: gpointstudio / Shutterstock

Desi binele imbraca forme usor diferite de la o persoana la alta, cred ca in existenta unor puncte comune. Ne este bine atunci cand ne simtim implinite. Cand suntem sanatoase, cand iubim si suntem iubite. Cand suntem mandre de reusitele noastre profesionale. Toate acestea sunt usor de obtinut daca respectam sase reguli simple.

Regula #1: Credinta

Ai incredere ca orice iti imaginezi, gandesti sau doresti, poate deveni realitate. Nu te indoi nici o clipa de valoarea ta si a ideilor tale si nici de posibilitatea de a reusi. Spune-ti in gand, de cat mai multe ori, ca poti. Scrie-ti afirmatia pe o coala de hartie pe care iti recomand sa o pui undeva la vedere. Chiar si in bordul masinii.

Regula #2: Imaginatia

Mintea (in special cea subconstienta) este gradina in care sadesti semintele viitorului tau. Foloseste-ti imaginatia pentru a ti-l imagina in cele mai mici detalii. Simte recunostinta si bucurie, ca si cum totul s-ar fi intamplat deja.

Citește și:

Regula #3: Schimbarea

Starea noastra natural de a fi si, totodata, o constanta in univers este schimbarea. Imagineaza-ti cat de plictisitoare ar fi viata sau chiar tu daca ai ramane aceeasi toata viata. Este perfect normal sa te schimbi, sa evoluezi, sa cresti. Sa incerc, sa testezi, sa te razgandesti. Fii constienta de felul in care te metamorfozezi de la un an la altul si alege situatiile si oamenii care ti se potrivesc.

Regula #4: Pregatirea

Daca viata noastra este o calatorie cu mai multe etape, atunci fiecare dintre acestea este o pregatire pentru ceea ce urmeaza. Atunci cand hotarasti sa faci o schimbare in viata, pregateste-te. La fel ca la o intalnire romantica, fiecare detaliu conteaza.

Regula #5: Practica

Informatiile, ideile, gandurile nu au nici o valoare atata vreme cat nu se concretizeaza intr-o cunoastere pusa in practica. Traieste ceea ce spui, ia decizii si actioneaza. Practica obiceiuri noi, actiuni noi, atitudini noi pana cand iti intra in sange si devin naturale.

Citește și:

Regula #6: Gandirea pozitiva

Daca esti genul temator, care vede partea goala a paharului, nu dispera. Gandirea pozitiva se educa. Si este absolut necesara, altfel, oricat de mult te-ai stradui, credintele limitative iti vor sabota eforturile.Iti poti forma gandirea pozitiva cu ajutorul afirmatiilor. Asigura-te intotdeauna ca le spui la timpul prezent si ca nu folosesti negatia.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.