Setari Cookie-uri

Puterea decizei

Daca intelepciunea orientala vorbeste de alegeri facute din iubire sau din frica, americanul mentioneaza placerea si durerea ca cei doi catalizatori majori ai actiunilor umane.

Auzisem multe povesti despre Tony Robbins, una dintre figurile emblematice ale dezvoltarii personale, insa vara aceasta am inceput in sfarsit sa citesc una din cartile sale. Daca intelepciunea orientala vorbeste de alegeri facute din iubire sau din frica, americanul mentioneaza placerea si durerea ca cei doi catalizatori majori ai actiunilor umane.

Tocmai de aceea, in momentul in care dorim sa ne schimbam viata este esential sa ne raportam la aceste doua stari. A ne schimba viata presupune sa ne schimbam comportamentul, sa actionam diferit. Sa luam decizii diferite si sa actionam conform acestora .

"Tot ceea ce se intampla in viata ta a inceput cu o decizie. Cred ca aceste momente de decizie ne slefuiesc destinul. Deciziile pe care le iei acum si in fiecare zi, vor decide cum te vei simti astazi dar si persoana care vei deveni in viitor", scrie Tony Robbins.

Citește și:

Cineva care doreste sa slabeasca dar va continua sa manance haotic, nu va avea rezultatele dorite chiar daca va incepe sa mearga la sala. Pe de alta parte, majoritatea oamenilor nu pot rezista gratificarilor pe termen scurt - tableta de ciocolata, de exemplu, pentru a obtine rezultate pe termen lung - un corp armonios si tonifiat.

puterea deciziei

In cartea sa "Awaken The Giant Within", Tony Robbins povestete cazul unui client care se declara incapabil sa renunte la dulciuri. Terapeutul l-a obligat sa isi ia angajamentul ca va manca doar ciocolata si ca va bea putina apa doua zile consecutiv. Ce crezi ca s-a intamplat si chiar mai repede de trecerea perioadei stabilite? Respectivul a renuntat de buna voie la obiceiul alimentar care il impiedica sa isi atinga obiectivele legate de forma fizica.

Strategia propusa de Tony Robbins este asocierea vechiului comportament, nedorit cu durerea si a celui nou, cu placerea. In cazul clientului care a renuntat la dulciuri, poate fi vorba de felul in care va fi privit de ceilalti, de relatii interumane mai bune si, de ce nu, chiar de atragerea femeii visurilor lui. Mai mult decat atat, autorul sugereaza definirea unui standard de baza sub care sa nu cobori. Imagineaza-ti viata ta ideala, sub toate aspectele, stabileste limite si cerinte clare si orice ar fi, nu le incalca. Altfel, iti va fi foarte usor sa revii la vechile obiceiuri de care vrei sa scapi.

Citește și:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.