Setari Cookie-uri

Relaxare in stil modern: Carti de colorat pentru adulti

In acest moment 6 din cele mai bine vandute 20 de carti de pe Amazon sunt carti de colorat pentru adulti.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

In ultimii ani, la targurile de carte, au reaparut pe mesele editorilor, cartile de colorat. Aflat ainca la inceput in Romania, aceasta este o tendinta care prinde teren in tarile vestice. Adultii redevin copii si se relaxeaza, colorand. Ce ar fi spus oare daca cineva le-ar fi spus ca vor ajunge sa se comporte astfel, cu ani in urma, atunci cand visau sa devina oameni mari ? Cert este ca in acest moment 6 din cele mai bine vandute 20 de carti de pe Amazon sunt carti de colorat pentru adulti.

Carte de colorat antistress, 13,19 lei

Imi amintesc ca adoram sa colorez si sa pictez. Cumva insa, desenele mele erau destul de jalnice astfel incat de fiecare datat tatal meu trebuia sa puna mana pentru a putea obtine note bune la desen. Interesant este ca desi nu aveam deloc talent la pictat, imi placea foarte mult sa fac aceasta activitate. Nu stiu exact de ce anume insa, in cazul adultilor, psihiatrii au descoperit ca actiunea de a colora are mai multe efecte benefice printre care reducerea stresului-una dintre problemele majore ale civilizatiei in care traim. De aceea, coloratul cartilor este o tehnica de relaxare preferata de un numar din ce in ce mai mare de adulti. Coloratul induce o stare creativa, mai libera cu un efect similar cu cel al meditatiei.

Citește și:

Desi popularitatea cartilor de colorat pare relativ noua, beneficiile acestei indeletniciri erau cunoscute si utilizate chiar de catre faimosul Carl Jung. Cu multi in urma, la inceputul secolului trecut, reputatul om de stiinta isi punea pacientii sa coloreze mandale ca un mijloc de a-i face sa se concentreze asupra subconstientului. Ulterior, si alti medici psihiatri au adoptat aceasta metoda pentru a ajuta la ameliorarea sanatatii mentale a paceintilor lor.

Pachet 3 carti de colorat adulti, 53,87 lei

Daca nu ai incercat pana acum sa colorezi, poate ca este momentul sa o faci. Iti vei aminti de anii frumosi ai copilariei, te vei relaxa, vei reusi sa iti elibera mintea de ganduri si, cine stie, poate iti vei descoperi un talent talent. Cine spune ca nu poti crea chiar tu carti de colorat pentru adulti. Chiar si acestea merita lansate la "Targul de carte Gaudeamus".

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.