Setari Cookie-uri

Vrei sa fii sanatoasa? Razi mult si des

Bebelusii incep sa rada de pe la zece luni. Sase luni mai tarziu, rad in fiecare ora. Un copil de patru ani rade o data la cateva minute. Chiar daca societatea nu incurajeaza in mod special umorul si rasul, este important sa le integrezi in viata ta.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

beneficii ras Copyright interior si prima pagina: ESB Professional / Shutterstock

Daca ai avut vreodata retineri impotriva rasului - acel ras sanatos si vesel care iti face ochii sa lacrimeze si abdomenul sa se incordeze, in mod sigur nu vei mai avea dupa ce vei citi acest articol. Pentru ca o portie zdravana de ras te pazeste de boli mai ceva ca o farmacie.

Stiinta moderna ca rasul din toata inima are efectul unui tonic care ne aduce buna dispozitie, ajutandu-ne sa ne eliberam de tensiuni si constrangeri sociale. Umorul este unul dintre cele mai bune antidoturi impotriva stresului si un bun adjuvamt al sistemului imunitar. Medicii se refera la ras ca la o alergare interna. Muschii fetei, umerii, diafragma, abdomenul, ba uneori chiar si bratele si picioarele se pun in miscare. Oamenii care au umor trec mai usor peste probleme si situatii negative.

Citește și:

Bebelusii incep sa rada de pe la zece luni. Sase luni mai tarziu, rad in fiecare ora. Un copil de patru ani rade o data la cateva minute. Chiar daca societatea nu incurajeaza in mod special umorul si rasul, este important sa le integrezi in viata ta.

Nu iti fie teama sa spui sau sa faci glume. Nu te rusina sa glumesti pe seama ta. Aceasta attitudine iti transmite si un alt mesaj si anume ca te simti bine in pielea ta, asa cum esti. Nu trebuie sa fii perfecta. Daca ti se pare ca te iei prea in serios, aseaza-te in fata oglinzii si joaca-te. Stramba-te si fa fete nostime. Unele dintre s-ar putea sa iti placa si chiar sa iti doresti sa le incerci la intalnirile cu prietenii apropiati. Atunci cand o situatie este stresanta, incearca sa gasesti partea nostima. Seful se incrunta la tine sau tipa? Ei bine, ti-l poti imagina imbracat in costumul lui Fred Flinstone. Fii insa atenta sa nu izbucnesti in ras chiar acolo, in fata lui.

Citește și:

Chiar si atunci cand ceva te enerveaza teribil, trateaza situatia cu umor. Daca ospatarul intarzie sa iti aduca comanda, il poti intreba daca au nevoie de un bucator priceput - stii tu pe cineva sau daca au reusit sa prinda puiul pe care urmeaza sa ti-l serveasca la gratar.

Cu umor poti depasi mai usor si starile de anxietate. Daca urmeaza sa sustii o prezentare, iti poti imagina oamenii din sala imbracati ca pentru un carnaval.

Nu in ultimul rand, inconjoara-te de oameni fericiti si veseli. Acestea sunt stari sufletesti molipsitoare. Cu cat vei rade mai mult si mai des, cu atat de vei convinge de efectele benefice ale acesti terapii mai putin obisnuita.

Vizionare placuta


Kudika
17 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.