Setari Cookie-uri

6 lucruri fascinante despre VISE

Visele au fascinat oamenii din cele mai vechi timpuri dar sunt inca un mister.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: Warunya Ngamcharoen / Shutterstock

Prin urmare nu este lucru de mirare ca cercetatorii le acorda atentie. Un nou studiu sugereaza ca barbatii si femeile viseaza in mod diferit dar si alte sase aspecte fascinante.

1. Visele recurente isi au originea in copilarie

Visele recurente pot aparea in orice moment din viata noastra insa 39% dintre participantii la studiu au inceput sa aiba vise recurente in copilarie, in timp ce 21% au spus adolescenta, iar 15% au spus ca adulti. 25% au spus ca nu au avut nici un vis recurent.

53% dintre participantii la studiu au avut vise recurente despre o cadere in gol iar aproape 51%, ca sunt urmariti. Alte teme comune au fost: revenirea la scoala, zbor, paralizie, imposibilitatea de a vorbi, serpi, paianjeni sau alte creaturi.

Citește și:

2. Locul de munca ne poate influenta visele

Oamenii cu anumite profesii par a fi mai predispusi la a avea anumite vise recurente. Potrivit sondajului, 74% dintre persoanele din industria de telecomunicatii au avut vise recurente despre caderi in gol. 46% dintre cei care lucreaza in domeniul sigurantei publice (politie, pompieri, paramedic, securitate) au visat ca zboara.

3. Predomina visele realiste

Aproximativ 70% dintre participanti au spus ca visele lor sunt fie "realiste" sau "oarecum realiste." Restul au spus ca visele lor tind sa fie "oarecum bizare" sau "foarte bizare."

4. Nu ne amintim ce visam

Doar 19% dintre participantii la studiu isi amintesc visele in fiecare noapte. 42% spun cel putin o data pe saptamana, 38% spun ca rareori si 1%, deloc.

5. Femeile isi amintesc visele mai des decat barbatii

24% dintre participantii femei isi amintesc visele aproape in fiecare noapte, in timp ce 43%, o data pe saptamana. Doar 14% dintre barbati isi pot aminti visele in fiecare noapte iar 41%, cel putin o data pe saptamana.

Citește și:

6. Visele femeilor sunt mai stresante decat cele ale barbatilor

Femeile tind sa aiba vise mai stresante, in timp ce barbatii tind sa aiba unele pozitive. 54% dintre femei au vise recurente in care sunt urmarite in comparatie cu doar 48% dintre barbati. 24% dintre femei viseaza ca partenerul le inseala fata de numai 12% dintre barbati.

Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.